«Λουκέτο» σε πάνω από 100 μπαρ και εστιατόρια...

0

 
...για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας...

«Lohan», «Tokyo Theater» «Villa» και «Fantasia Bar» μεταξύ των περισσότερων από 100 μπαρ, εστιατορίων και λοιπών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που παραβίασαν τα μέτρα για τον περιορισμό του Covid και υποχρεώθηκαν σε αναστολή λειτουργίας για διάστημα 15 ημερών. Υπήρξαν και επιχειρήσεις, όπως... κέντρο διασκέδασης στην Ιερά Οδό, που βεβαιώθηκε υποτροπή, δηλαδή άνοιγμα παρά την επιβολή λουκέτου για δύο εβδομάδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις το λουκέτο θα διαρκέσει για 30 ή και 60 ημέρες εφ' όσον τα μέτρα παραβιάστηκαν και για τρίτη φορά....

Από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2022 τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς έκαναν μαζικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Στα καταστήματα των οποίων οι υπεύθυνοι διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, επιβλήθηκαν πρόστιμα και λουκέτο για 15 ημέρες.

Δεκάδες μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε όλη τη χώρα υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους στους ελέγχους που έγιναν από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2022.

Ανάμεσα τους είναι γνωστά μαγαζιά της Αθήνας, όπως το Habbit στη Νέα Σμύρνη, το Lohan στην Ιερά Οδό, το Tokyo Theater, επίσης στην Ιερά Οδό, το «Όλα Ελληνικά» στο κέντρο, ενώ πολλές ήταν οι παραβάσεις που σημειώθηκαν και σε νησιά της χώρας. Χαρακτηριστικό ότι στην Κέρκυρα έκλεισαν τουλάχιστον πέντε καταστήματα εστίασης. 

Στο συντριπτικό ποσοστό των κέντρων διασκέδασης, καταστημάτων εστίασης και λοιπών επιχειρήσεων επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας άπαξ για διάστημα 15 ημερών. Υπήρξαν όμως και κάποιες επιχειρήσεις που παραβίασαν το μέτρο και για δεύτερη ή και τρίτη φορά! Στα καταστήματα που «υποτροπίασαν» επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας για 30 ή και 60 ημέρες...

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)