Πουλιέται ξανά το Euronews...

 
Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Naguib Sawiris ετοιμάζεται να πουλήσει το πλειοψηφικό του μερίδιο στο Euronews στην... πορτογαλική επενδυτική εταιρεία Alpac Capital, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ευρωπαϊκός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

.Ως μέρος της σταθερής προσφοράς, η Alpac θα αποκτήσει το 88% των μετοχών του Euronews που κατέχει η λουξεμβουργιανή εταιρεία συμμετοχών της Sawiris Media Globe Networks ( EXPECT ) για αδιευκρίνιστο ποσό, ανέφερε το Euronews ...

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Euronews, Μάικλ Πίτερς, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους.Το υπόλοιπο 12% των μετοχών του Euronews θα παραμείνει στα χέρια μιας κοινοπραξίας δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και τοπικών αρχών όπως η France Télévisions, η ιταλική RAI et Abu Dhabi Media Investment Company ( ADMIC ).

Αλλά αυτό το ποσοστό μπορεί να αλλάξει καθώς το Euronews σχεδιάζει να αυξήσει το κεφάλαιό του για να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια, είπε ο Peters.Το Euronews ανήκε σε κοινοπραξία δημόσιων ευρωπαϊκών καναλιών πριν οι Sawiris πάρουν τον έλεγχο το 2015.Πέρυσι, η Comcast CNB News πούλησε το 25% του μεριδίου της στον τηλεοπτικό σταθμό στη Sawiris.Οι συνολικές πωλήσεις του Euronews μειώθηκαν κατά 23% το 2020 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε 58 εκατομμύρια ευρώ στον απόηχο της πανδημίας του COVID- 19 και κατέγραψε απώλειες 16 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, είπε ο Peters.

typologies.gr