Φιάσκο πάνω στο φιάσκο...

 
Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει το φιάσκο με την έκθεση Τσιόδρα, που κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει το κουράγιο να πει ότι την έχει δει με τα μάτια του και την έχει διαβάσει, και ένα νέο φιάσκο προέκυψε με τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ. Μετά από λίγες ώρες έντονης διαμαρτυρίας και... λοιδορίας στα κοινωνικά δίκτυα, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να το μαζέψει....

Προηγουμένως αποδείχτηκε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ, λαμβάνονται χωρίς καν να ερωτηθούν οι ειδικοί και ενώ η επιστημονική επιτροπή έχει 15 μέρες να συνεδριάσει.

Για να το πούμε πιο απλά: τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται από τους Σκέρτσους στο Μαξίμου και τεστάρονται στο Τουίτερ. Αν υπάρχει αντίδραση, βγαίνει ο πρωθυπουργός και τις μαζεύει. Έτσι διαχειρίζεται η κυβέρνηση την προστασία της κοινωνίας από την πανδημία.

Δέχτηκα εισηγήσεις, είπε ο Μητσοτάκης, αλλά το μέτρο είναι άδικο. Που σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι του εισηγούνται κάποιοι ειδικοί και αυτός κρίνει τα μέτρα ως προς τη δικαιοσύνη τους, πράγμα επικίνδυνο, ή ότι του εισηγούνται ο κάθε Σκέρτσος και ο κάθε Πικραμμένος και βλέποντας και κάνοντας.

Και από πάνω κοροϊδεύονται κιόλας: Αντί να σας επιβάλω, προτίμησα να σας εμπιστευτώ, δήλωσε ο ηγέτης, παίζοντας επικίνδυνα με τη νοημοσύνη και τα νεύρα μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Το σχέδιο είναι να κάνουν τους χαζούς, είναι σαφές. Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να ωφελήσει τη χώρα...

ΑΥΓΗ