Πρόταση Γ. Βαρουφάκη στον Αλ. Τσίπρα...

0


...να καταθέσει πρόταση μομφής...

«Πάτε αυτή τη χώρα κατευθείαν για νέο φούντο» με συνολικό χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο,  στα 600 δισ. το 2022, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι αυξάνει την εξάρτηση της χώρας, βαθαίνει τη χρεοδουλοπαροικία και χτίζει ένα νέο, υπόκοφο και αόρατο μνημόνιο...

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξήγησε πως το πέμπτο μνημόνιο έρχεται με το αντίτιμο της του Ταμείου Ανάκαμψης, που απαιτεί δημοσιονομική προσαρμογή, και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι υπονομεύει τον πολιτικό κόσμο, είτε αποκρύπτοντας τα χρέη ολιγαρχών, είτε με τα greekstatitics για να κρύβει τη νέα λιτότητα που ζει ο λαός, είτε με το τεράστιο κόστος των δεσμεύσεων στη Γλασκόβη, που δεν περιέχονται στον προϋπολογισμό.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, που έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, έκανε λόγο για ιδανική ευκαιρία των βουλευτών να αναλάβουν την ευθύνη καταθέτοντας πρόταση μομφή ενάντια στην κυβέρνηση για το ανοχύρωτο ΕΣΥ, την νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, τη νέα έξαρση της κρίσης χρέους, την παράδοση κομβικών υπουργείων στην ακροδεξιά. 

«Κύριε Τσίπρα, εμείς, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που χρειάζονται για πρόταση μομφής. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, πότε;» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)