Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Άλλο «λίστα Πέτσα», άλλο… «λίστα Κικίλια»...


 Μία ποιοτική διαφορά αναδείχθηκε στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα διαφημιστικά κονδύλια που αφορούν στην πανδημία, καθώς από τις καταθέσεις και τα έγγραφα που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενες διαφημιστικές εταιρείες προέκυψε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας...ακολούθησε τον εντελώς αντίθετο δρόμο σε σχέση με τον Στέλιο Πέτσα. Από τα τεκμήρια που κατατέθηκαν στην επιτροπή αναδεικνύεται ότι, σε αντίθεση με την «λίστα Πέτσα», η… «λίστα Κικίλια» διακρινόταν από πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Αναλυτικά, στη σύμβαση του Υπουργείου Υγείας σημειώνεται (άρθρο 2, παράγραφος Β Αντικείμενο της σύμβασης - Παροχή Υπηρεσιών) πως το αντικείμενο του έργου καταλαμβάνει «τη διαμόρφωση του σχεδιασμού και της τοποθέτησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την ενδεδειγμένη παραμετροποίηση, που αφορά όλες τις ομάδες αποδεκτών και συγκεκριμένα τις πληθυσμιακές ομάδες που ορίζονται στο πλαίσιο της παρ. 1 του άρθρου 74 του ν.4761/2020, με κριτήρια την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της διαθέσιμης μέτρησης από ανεξάρτητο φορέα, όπου αυτός υφίσταται, ή με κριτήρια δημοφιλίας, καθώς και με αναφορά στον βαθμό ανταπόκρισης και απήχησης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπράττοντα φορέα κοκ ανωτέρω κατά τον αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο». Μάλιστα, στο έβδομο πρακτικό της Επιτροπής Παραλαβής το οποίο αφορά τη δεύτερη εκταμίευση ποσού για την καμπάνια αναλύονται τα κριτήρια αυτά, ως εξής, στην σελίδα 72:

«Η επιλογή των μέσων σύμφωνα με την πρόταση του αναδόχου διενεργείται με αναφορά στα ακόλουθα:

Στα διαθέσιμα μερίδια τηλεθέασης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Στις ακροαματικότητες των ραδιοφωνικών σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας

στη διαθεσιμότητα, τα στοιχεία αναγνωσιμότητας, πωλήσεων και διανομής για τα έντυπα μέσα

στη διείσδυση ανά site βάσει των unique users/browsers όπως αυτοί μετριούνται και καταγράφονται στα Google Analytics των sites»...

matrix24.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.