Δεν σήκωσε το γάντι ο πρωθυπουργός...


 ...στο αίτημα Τσίπρα για εκλογές...

Στρίβειν δια της... «ευθύνης» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δείλιασε να κάνει αποδεκτή την πρόταση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές. 

«Εκλογές θα γίνουν στην... ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας» είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την «ευθύνη» που τον βαραίνει για μην διακινδυνεύσει «την πορεία της χώρας»...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε και απάντηση στο ερώτημα γιατί ζήτησε εκλογές ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα» είπε.

Προχώρησε μάλιστα και στην εκτίμηση πως αν σήμερα πηγαίναμε σε εκλογές «ένας πολιτικός στη χώρα θα είχε ουσιαστικό όφελος «αυτός δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ» ανέφερε προδικάζοντας τη βούληση του ελληνικού λαού.

«Υπήρχαν ευκαιρίες και στο παρελθόν που θα οδηγούσαν με βεβαιότητα σε καλύτερο αποτέλεσμα από τις εκλογές. Δεν το έκανα αισθανόμενος την ευθύνη που έχω και δεν θα διακινδυνεύσω την πορεία της χώρας.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό «να φερθεί έντιμα» και να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο με παραίτηση και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.