Καρίερα στην Σίλικον Βάλεϊ...


 Έπειτα από δέκα χρόνια στην πολιτική, ένα σκάνδαλο δωροδοκίας και τον επαναπροσδιορισμό των «προτεραιοτήτων» του, ο 35χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς λέγεται ότι εγκαταλείπει τη χώρα του για μια νέα καριέρα στη Σίλικον Βάλεϊ. 

Σύμφωνα με...

δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας πρόκειται να εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε αμερικανική εταιρεία. Η εφημερίδα «Österreich» αναφέρει ότι ήδη έχει υπογραφεί συμβόλαιο με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η «Kronen-Zeitung» κάνει λόγο για διευθυντική θέση στη Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν την έδρα τους μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Ο ίδιος ο Κουρτς δεν σχολίασε, αλλά σε ένα σύντομο μήνυμα του στο Twitter έστειλε στα αγγλικά τις ευχές του προς όλους, για «Χαρούμενα Χριστούγεννα, χαλαρωτικές διακοπές και ευτυχισμένο το νέο έτος».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο, έπειτα από καταγγελίες για σκάνδαλο διαφθοράς. Λέγεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και μερικοί από τους στενότερους πολιτικούς συμβούλους του χρησιμοποίησαν χρήματα φορολογουμένων για να παραγγείλουν δημοσκοπήσεις που άνοιξαν το δρόμο προς την εξουσία.

Ο Κουρτς, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, αρχικά παρέμεινε επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και ηγέτης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αλλά στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ξαφνικά την παραίτησή του από όλα τα αξιώματα. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει τη γέννηση του πρώτου του παιδιού, που –όπως είπε– «άλλαξε τις προτεραιότητές του», και απέκλεισε την επιστροφή του στη πολιτική σκηνή.

Ο Κουρτς ήταν από πολύ νεαρή ηλικία και επί μια δεκαετία στο προσκήνιο, έχοντας χρηματίσει υπουργός Εσωτερικών, υπουργός Εξωτερικών και καγκελάριος.