Γαλλία: "Λουκέτο" σε ζωολογικό κήπο μετά από "απόδραση" αγέλης λύκων...

0

 Οι αρχές στη νότια Γαλλία έκλεισαν προσωρινά έναν ζωολογικό κήπο καθώς μια μικρή αγέλη λύκων που φυλάσσονταν στον κήπο απέδρασαν από τον χώρο όπου βρίσκονταν και μάλιστα κατά τη διάρκεια που το πάρκο ήταν ανοιχτό για τους επισκέπτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Όπως... αναφέρει ο Guardian, το περιστατικό έλαβε χώρα στον ζωολογικό κήπο Trois Vallées στο Montredon-Labessonnié...

, στη νοτιοδυτική περιοχή Tarn και κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, τα νέα είναι άσχημα για τέσσερις από τους εννιά λύκους καθώς εργαζόμενοι του πάρκου τους πυροβόλησαν, ενώ οι υπόλοιποι πέντε αναισθητοποιήθηκαν από τους τοπικούς αξιωματούχους.


"Δεν βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι στον ζωολογικό κήπο τη δεδομένη στιγμή και ποτέ δεν κινδύνεψε το κοινό", ανέφερε ένας εκ των τοπικών αξιωματούχων, συμπληρώνοντας πως "ο κήπος έπρεπε να κλείσει έως ότου διορθωθούν τα προβλήματα που προέκυψαν".

Ο ιδιοκτήτης του πάρκου, Sauveur Ferrara, είπε ότι οι λύκοι, που ήταν πρόσφατες αφίξεις στο αξιοθέατο, διέφυγαν αφού κατέστρεψαν εγκαταστάσεις ασφαλείας, αλλά δεν έφυγαν ποτέ από τον ίδιο τον ζωολογικό κήπο. "Λόγω της ανώμαλης και επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων από αυτούς, τέσσερις λύκοι σκοτώθηκαν δυστυχώς από το προσωπικό του πάρκου", είπε, τονίζοντας ότι το πάρκο είχε εκκενωθεί αμέσως.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο του 2020 ο ζωολογικός κήπος διατάχθηκε να κλείσει λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά η εντολή ήρθη αργότερα από δικαστήριο. Η επίσημη σελίδα του πάρκου στα social media ανέφερε ωστόσο πως το πάρκο σχεδιάζει να ανοίξει ξανά στα μέσα Ιανουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)