Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ο νόμος αγνοείται...

 
Ποινικός Κώδικας (2021) άρ. 2.: «Αν από την τέλεση της πράξης ως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν περισσότερες διατάξεις νόμων, εφαρμόζεται αυτή που στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγεί στην ευμενέστερη μεταχείριση του κατηγορουμένου».

Στο...

Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας, όπως και στην εισαγγελέα που πρότεινε, ίσως δεν αρέσει ο Ποινικός Κώδικας, ούτε και η διαχρονική εφαρμογή ενός μέτρου που χαρακτηρίζει το Δίκαιο.

Ειδικά λοιπόν για τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα -κι ενώ άλλοι ισοβίτες αποφυλακίζονται όπως ορίζει ο νόμος- προκύπτει αντικειμενικά η επιλογή εφαρμογής ενός αυθαίρετου σκεπτικού που ανατρέπει το προφανές, ενώ παράλληλα ικανοποιείται μια προειλημμένη πολιτική απόφαση.

Για μεν τον κρατούμενο υπάρχουν κι άλλα στάδια προσφυγής, για δε τη Δικαιοσύνη δυστυχώς γράφτηκε άλλη μια σκοτεινή σελίδα.

Α.Ψ.


efsyn.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.