Το άδειασμα του Μητσοτάκη κι ο μπλεγμένος πανελίστας...

 
Μπορεί η κυβέρνηση χθες να ανακοίνωσε ότι δε θα μας υποχρεώσει για rapid test, προκειμένου να πάμε σε ρεβεγιόν εκτός σπιτιού, και θα αρκεστεί στο self test, εγώ, πάντως, ένα rapid θα το κάνω. Και δυο μη σας πω, με το κακό που βλέπω να... έρχεται. Όπως και να το κάνουμε, επρόκειτο για άδειασμα grande. Μπορεί κανείς να πει πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί το Μέγαρο Μαξίμου, ιδίως στο επικοινωνιακό του σκέλος, όμως η χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην καθιερώσει εν τέλει rapid test σε εμβολιασμένους για την Παραμονή και την Πρωτοχρονιά ήταν και μια υπενθύμιση εντός των τειχών ως προς το ποιος παίρνει τις αποφάσεις... Και επειδή, ούτε τρελοί είμαστε, ούτε δε μιλάμε με άνθρωπο, μια χαρά και υπουργοί και συνεργάτες του πρωθυπουργού μέσα στο Μαξίμου - πιο μέσα δε γίνεται - επεξεργάζονταν σχέδια για rapid και μάλιστα κατέληγαν και στη διάρκεια των 72 ωρών, προκειμένου να αποφορτιστεί η πίεση στα φαρμακεία. Με μια πρόχειρη σκέψη, ξέρω 3-4 εξ αυτών, ασχέτως του τι έγινε εν τέλει. Να γίνει μάθημα και σ' αυτούς, λοιπόν, να μη μεταφέρουν σχέδια ως τετελεσμένα και σ' εμάς να τους μετράμε καλύτερα.


Τον έπιασαν

Για να μείνω, πάντως, στα των διαρροών, μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου να μη διαρρεύσει κανένας την απόφαση για τα self test, μέχρι να βγει η ανακοίνωση του Μαξίμου. Και, βεβαίως, αυτό δεν τηρήθηκε, μιας και γνωστό site το έγραψε (και μπράβο τους, ειλικρινά). Μαθαίνω, όμως, ότι εντοπίστηκε ήδη η πηγή της διαρροής. Μα καλά και αυτοί οι άνθρωποι, δύο χρόνια τηλεδιασκέψεις κάνουν, δεν έμαθαν να κρύβονται καλύτερα;

Εξαδάκτυλος για Α' Θεσσαλονίκης

Μιας και είμαστε στα της πανδημίας, κρατήστε μια πληροφορία: ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πλέον πανελληνίως γνωστός Θανάσης Εξαδάκτυλος μπορεί να είναι μια νέα είσοδος στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άνθρωπο με πέρασμα στην κοινωνία και πολλές επαφές. Και πάντα οι γιατροί δυσκολεύουν τους ανθυποψηφίους τους στα ψηφοδέλτια.

Συζήτηση για το ρεύμα με τους Βούλγαρους

Συνομιλητής μου που έχει άμεση επαφή με τη Βουλγαρία μου επέστησε την προσοχή σε μια αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον νέο ομόλογό του Κίριλ Πέτκοφ. Είπε ο πρωθυπουργός ότι «ειδικά στα ζητήματα εξαγωγής και εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ευτυχές το γεγονός, όπως είπε ο κύριος Πρωθυπουργός, ότι πολλές φορές η μέγιστη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι το καλοκαίρι, όταν έχουμε έντονους καύσωνες, εκεί που μπορεί να υπάρχει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία. Και αντιστρόφως η μεγάλη ζήτηση ενέργειας στη Βουλγαρία είναι το χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι τόσο χαμηλές όσο είναι στη Βουλγαρία». Μαθαίνω, λοιπόν, ότι «ψήνεται» μια συζήτηση με τη Βουλγαρία για ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μεγάλης συζήτησης. Πολιτικά το θέμα άνοιξε στο τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Πέτκοφ, για να δούμε αν σε επίπεδο των ΑΔΜΗΕ των δύο χωρών μπορεί να προχωρήσει. Γενικά, πάντως... αδερφό τον είδα τον Πέτκοφ. Ιδια γλώσσα μιλά με τον Μητσοτάκη και νομίζω η συνεννόηση θα είναι ευκολότερη σε σχέση με τον «πολύ» Μπορίσοφ.

Ο μπλεγμένος δημοσιογράφος

Ακούω κι εγώ τις καταγγελίες του αγαπημένου των media δικηγόρου Απόστολου Λύτρα για τις υποθέσεις revenge porn, στις οποίες συμπεριλαμβάνει και έναν δημοσιογράφο - πανελίστα. Για το όνομα που ακούω στην πιάτσα να «σέρνεται» δεν εκπλήσσομαι, γιατί καμιά φορά το πολύ gossip έχει από πίσω κι άλλο παρασκήνιο. Ακούω, βέβαια, ότι δεν πρόκειται για προσωπικές στιγμές του ιδίου, αλλά περισσότερο λειτούργησε ως ενδιάμεσος. Μάλιστα, προ μερικών ημερών το όνομά του ακούστηκε, μιας και ολοκλήρωσε μια συνεργασία, με την προοπτική, όπως ελέχθη, να ξεκινήσει κάτι άλλο άδηλο. Για να δούμε, γιατί, αν σε πιάσει ο Λύτρας, θα σε πάει...καρότσι σε 5 εκπομπές και 6 δελτία.

Ακυρο το gathering

Θυμάστε που πριν μερικές μέρες σας είχα γράψει για την πρόθεση του Μαξίμου να καλέσει τους δημοσιογράφους του κυβερνητικού ρεπορτάζ για ένα ποτό, έτσι για το καλό των γιορτών, την Πέμπτη που μας έρχεται; Ε, δεν θα τους καλέσει. Πού να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι σε τέτοια περίεργη εποχή, ενόψει και της Ομικρον. Από του χρόνου και βλέπουμε...

reader.gr