Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν...

0

 
Ψάχνει σωσίβιο στις κάλπες...

Σωσίβιο στις κάλπες σκοπεύει να αναζητήσει ο Ερντογάν μέσα στο επόμενο έτος. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που βρίσκεται πολιτικά με την πλάτη στον τοίχο λόγω της κατάρρευσης της τουρκικής λίρας και της ακρίβειας που εξανεμίζει τα...

εισοδήματα των Τούρκων πολιτών, βλέποντας τη δημοτικότητά του να καταρρέει, προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα «παράθυρο ευκαιρίας» στην οικονομία, που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει με καλύτερες προϋποθέσεις την αντιπολίτευση.

Παράλληλα, έχει δώσει εντολή στους επιτελείς του να θέσουν τον κομματικό μηχανισμό του AKP σε εκλογική εγρήγορση. Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως η λεγόμενη «ανορθόδοξη» οικονομική πολιτική του Ερντογάν, που επιμένει στα χαμηλά επιτόκια και αποδυναμώνει το εθνικό νόμισμα, υπηρετεί πολιτικές και όχι οικονομικές σκοπιμότητες.

Με τα χαμηλά επιτόκια, το φθηνό χρήμα και το υποτιμημένο νόμισμα, ο Ερντογάν προσπαθεί να δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις, στις εξαγωγές και στον τουρισμό, ώστε να ανακάμψει η οικονομία. Μόλις αυτό συμβεί, τότε θα προσφύγει στις κάλπες με το επιχείρημα ότι έσωσε την οικονομία. 

Ηδη προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους Τούρκους πολίτες ότι η χώρα δέχεται μια επίθεση από κέντρα του εξωτερικού, στα οποία οι επιτελείς του συμπεριλαμβάνουν και την Ελλάδα. Για να αντισταθμίσει τις εισοδηματικές απώλειες που υφίστανται οι πολίτες από τον αχαλίνωτο πληθωρισμό, ο Ερντογάν προχώρησε ήδη σε αύξηση κατώτατου μισθού κατά 54%, ενώ το τελευταίο του τρικ ήταν η «δολαριοποίηση» των καταθέσεων των Τούρκων πολιτών.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναπληρώσει τις απώλειες που θα υποστούν οι κάτοχοι καταθέσεων σε λίρες, εάν η υποχώρηση του εθνικού νομίσματος έναντι των «σκληρών» νομισμάτων υπερβεί τα επιτόκια που υπόσχονται οι τράπεζες...

enikos.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)