Χάος στα αεροδρόμια...

0

 
Τεράστια αναστάτωση στο επιβατικό κοινό, που σκόπευε να ταξιδέψει αεροπορικώς τις ημέρες των εορτών, προκαλούν οι ακυρώσεις πτήσεων . Η ιστοσελίδα εντοπισμού αεροπορικών πτήσεων της εταιρείας FlightAware κατέγραψε... 4.500 ακυρώσεις την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων με την ταχύτητα εξάπλωσης της παραλλαγής «Ο» να έχει «γονατίσει» τις αεροπορικές εταιρείες που αδυνατούν να στελεχώσουν τις πτήσεις τους.

Έτσι, οι παραδοσιακά πυκνές από αεροπορικά ταξίδια μέρες των γιορτών φαίνεται να χάνουν έδαφος για άλλη μία χρονιά και ενώ το πέμπτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των θυρών.

Περίπου 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο είχαν ακυρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων εκ των οποίων το 1/4 ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στις ΗΠΑ. Άλλες 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων και 402 που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Κατά πλειοψηφία, οι ακυρώσεις προέρχονται από πέντε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες με παγκόσμια δραστηριότητα.

Η China Eastern ακύρωσε 474 ταξίδια, η Air China διέκοψε 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta 150.

Η United απέδωσε τις ακυρώσεις στην «αύξηση των κρουσμάτων Όμικρον αυτή την εβδομάδα» που είχε ως άμεσο αντίκτυπο «τα πληρώματα και τους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία» της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, χρειάστηκε ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις και να ειδοποιήσουν τους πελάτες πριν έρθουν στο αεροδρόμιο.

Η Delta ανέφερε ότι είχε «εξαντλήσει όλες τις επιλογές -συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολόγησης και αντικατάστασης αεροσκαφών και πληρωμάτων- πριν ακυρώσει περίπου 90 πτήσεις για την Παρασκευή». Η αεροπορική εταιρεία επικαλέστηκε για τις ακυρώσεις τον αντίκτυπο της παραλλαγής «Ο» και τις καιρικές συνθήκες.

Η Lufthansa δήλωσε ότι αναγκάζεται να ακυρώσει μία σειρά από υπερατλαντικές πτήσεις στο διάστημα των γιορτών εξαιτίας της «απογείωσης» των πιλότων που επικαλούνται λόγους ασθένειας.

Προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο χάος που έχει προκληθεί, οι αεροπορικές εταιρείες» ζητούν μικρότερο διάστημα απαιτούμενης καραντίνας για τους νοσούντες εργαζόμενούς τους.

Ένα από τα αιτήματα σε Αμερική και Ευρώπη είναι η μείωση της υποχρεωτικής καραντίνας από 10 σε 5 μέρες. Χώρες όπως η Ισπανία και η Βρετανία έχουν προχωρήσει ήδη σε αυτό το μέτρο για να καλύψουν τα εργασιακά κενά που σημειώνονται. 


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)