Τα μηνύματα της συνέντευξης Τσίπρα...

0


 Γιατί ζητά εκλογές και πώς βλέπει την άνοδο του ΚΙΝΑΛ...

Ευρεία σύσκεψη με τους συμβούλους του για θέματα της πανδημίας θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια εκτίμησης της κατάστασης και αποτίμησης των νεότερων δεδομένων αναφορικά με την υγειονομική κρίση και την απειλή της μετάλλαξης «Όμικρον».

Ο... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο Star ανέφερε ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση κι έναν ένοχο πρωθυπουργό εξηγώντας για μία ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτησή της και την προκήρυξη εκλογών...

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο αίτημα των εκλογών τον οδήγησε η πίστη ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και η διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ. 

«Φθάσαμε στο σημείο να ζητάμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα εάν πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχει μελέτη ή έρευνα για τους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ ενώ την είχε στα χέρια του από τον στενό συνεργάτη είτε θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη είτε να παραιτηθεί», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σχολίασε μάλιστα πως το γεγονός πως η Ελλάδα έχει διπλάσιο μέσο όρο σε απώλειες από covid από τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν οφείλεται στο «κακό dna μας» αλλά στο ότι η κυβέρνηση προτίμησε να δώσει 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς αντί να κάνει προσλήψεις και να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή αποδίδοντας το αίτημα των εκλογών στην κατά την άποψή του άνοδο του ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε καυστικά πως ο πρωθυπουργός έχει περισσότερο το μυαλό του στο τρίτο κόμμα παρά στο τέταρτο και στο πέμπτο κύμα της πανδημίας. «Αφού ισχύουν όσα λέει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», πρόσθεσε.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε ότι δεν βλέπει τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ή δυνάμεις του κέντρου και της αριστερά ανταγωνιστικά εξηγώντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης έχει ως μοναδικό αντίπαλο τη Δεξιά”.

Γι’ αυτό και υπάρχει όπως εξήγησε ένα μόνο μέτωπο αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα: Δύο είναι οι προϋποθέσεις για την πολιτική αλλαγή, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο κόμμα στις εκλογές και το άθροισμα των ποσοστών των προοδευτικών δυνάμεων να υπερβαίνει τα ποσοστά της ΝΔ για να σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση.

Σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να εγκρίνει το κείμενο θέσεων εν όψει του Συνεδρίου...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)