Έξαλλος ο Τσιόδρας με το Μαξίμου...

 Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πρόσβαση στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου για να γνωρίζει ότι εδώ και πολλούς μήνες η σχέση του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα έχει διαταραχθεί. 

Ωστόσο, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει πως, μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είναι εξαιρετικά ενοχλημένος και κάνει… περίεργες σκέψεις -που φτάνουν μέχρι και στο να τα «βροντήξει» και να επιστρέψει στο νοσοκομείο και στο πανεπιστήμιο...

 Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν ενοχλήθηκε μόνο από το πώς (και) η κυβέρνηση εργαλειοποίησε αποσπάσματα της έκθεσης που έχει εκπονήσει μαζί με τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα, αλλά και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να την απαξιώσει. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λοιμωξιολόγος έχει κυρίως ενοχληθεί με τον χαρακτηρισμό «ήσσονος σημασίας» που επεφύλαξε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στην μελέτη του, αλλά και στην επιχειρηματολογία της Μίνας Γκάγκα: η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ως γνωστόν, υπογράμμισε από βήματος Βουλής ότι είναι προβληματική η μεθοδολογία της έρευνας και πως δεν μπορεί να συγκριθεί η θνητότητα μεταξύ διαφορετικών ερευνών και νοσοκομείων. 

Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, λοιπόν, έσπευσαν να αναπαραγάγουν αυτή την επιχειρηματολογία, σε σημείο τέτοιο που το Μαξίμου χρειάστηκε να προβεί σε ειδική διαρροή που προβλήθηκε σε δελτίο ειδήσεων ότι «ο πρωθυπουργός συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Σωτήρη Τσιόδρα»…

matrix24.gr