Χρεώσεις ΥΚΩ για πάντα...

 
Τελείως αρνητική για οποιαδήποτε βοήθεια προς τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος αποδεικνύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενώ υπόσχεται... ψίχουλα καθώς οι χονδρικές τιμές ρεύματος έχουν εκτοξευτεί στα ύψη με αποτέλεσμα να στενάζουν τα νοικοκυριά, να μένουν πίσω οι πληρωμές των λογαριασμών με προφανή κίνδυνο τις διακοπές ρεύματος, ξεχνάει να μειώσει τις χρεώσεις ΥΚΩ αν και οι διασυνδέσεις Κυκλάδων και Κρήτης έχουν πραγματοποιηθεί.

Και τα χρήματα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Οι μειώσεις προς όλων των ειδών τους καταναλωτές θα έπρεπε να φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Αντί για το ποσό αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί αναστολή χρεώσεων μόλις 63 δισεκατομμυρίων προς την βιομηχανία μέσης τάσης, αφήνοντας στο έλεος των αυξήσεων τους οικιακούς καταλωτές.

Για ακόμη μία φορά οι υποσχέσεις των «άριστων» διαχειριστών του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένουν κενό γράμμα.

Μάλιστα οι καταναλωτές δεν έχουν δει ακόμη ούτε τα 50 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να λαμβάνουν κατ’ έτος από τη διασύνδεση των Κυκλάδων το 2018.

Οι δαπάνες ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές είναι με τους λογαριασμούς του ρεύματος καλύπτουν τη διαφορά του υψηλού κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά σε σχέση με το κόστος στην ηπειρωτική χώρα. Οι διασυνδέσεις γίνονται για να μειωθεί το κόστος παραγωγής στα μη διασυνδεδεμένα νησιά και να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά.

Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για μια ακόμη φορά για τα μεσαία και φτωχά νοικοκυριά και υπό την πίεση της ενεργοφόρου βιομηχανίας προχωρά στην αναστολή χρεώσεων ΥΚΩ μόνο στη βιομηχανία μέσης τάσης.

Τομέας στον οποίο ανήκουν βέβαια και οι φίλοι της βιομήχανοι και υποστηρικτές της.

Και βέβαια τώρα που ξεπούλησε και τη ΔΕΗ στους ιδιώτες θα αρχίσουν να κόβονται οι παροχές ρεύματος λόγω απλήρωτων λογαριασμών για ελάχιστου ύψους χρέη.

Από την άλλη επαίρεται για την ανάπτυξη, πάντα για λίγους, που πέτυχε το 2021!

documentonews.gr