Το Youtube κρύβει τα dislike...

0


 ...για να μην στρεσάρονται οι δημιουργοί....

Οι χρήστες του Youtube σύντομα δεν θα είναι σε θέση να βλέπουν πόσα dislike συγκεντρώνουν τα βίντεο που αναρτώνται στην πλατφόρμα. 

Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας λένε... πως η αλλαγή αποφασίστηκε για να προστατευτούν οι χρήστες από τον «βομβαρδισμό» dislike και να μειωθεί το «στρες και το αίσθημα ντροπής» για τους δημιουργούς περιεχομένου. 

Ο «βομβαρδισμός dislike» είναι ο ορισμός που χρησιμοποιείται για την συντονισμένη «επίθεση» σε συγκεκριμένους δημιουργούς, με στόχο να αποθαρρυνθούν οι υπόλοιποι συνδρομητές από το να δουν τα συγκεκριμένα βίντεο. 

Πολλοί δημιουργοί λένε πως η κίνηση δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα, αλλά άλλοι αναγνωρίζουν ότι ίσως η αλλαγή βοηθήσει την ψυχική τους ηρεμία. Η απόκρυψη των dislike δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα και η ανακοίνωση του Youtube έχει συγκεντρώσει χιλιάδες... dislike.

«Θα αποθαρρύνει πολύ το τρόλιγνκ και κακόψυχους ανθρώπους στο Διαδίκτυο που θέλουν να στοχοποιούν το δημιουργικό έργο άλλων ανθρώπων», λέει ο ράπερ Κένζο Τζάε. «Μπορεί να βάλεις την καρδιά και την ψυχή σου σε κάτι, και αν δεν βγει με τον τρόπο που ήθελες, στα like και τα dislike, μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό». 

Πολλοί χρήστες σχολιάζουν ότι θα τους λείψουν τα like και επισημαίνουν πως τα dislike ήταν βοηθητικά και συχνά τους γλίτωναν από clickbait. 

Πολλοί εύχονται ακόμα και RIP στον δείκτη του dislike, κάτω από ένα βίντεο του Youtube που οδεύει για ρεκόρ dislike - ένα κλιπ του αστέρα της πλατφόρμας PewDiePie που ζήτησε από τους φανς να πατήσουν όσο το δυνατόν dislike. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)