Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Στο απυρόβλητο οι κλινικάρχες...


 Τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου αφήνοντας χωρίς νοσηλεία εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά. Οι ΜΕΘ, είδος εν ανεπαρκεία. Άνθρωποι πεθαίνουν στους... διαδρόμους των νοσοκομείων. Οι γιατροί, λίγοι και ακόμα λιγότεροι λόγω των αναστολών εργασίας. Και όσοι έχουν μείνει έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Όσο για το μέλλον; Αυτό παρουσιάζεται από τους επιστήμονες ακόμη πιο ζοφερό.

Και η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση, με τις επιλογές της, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή καθώς επιμένει να αφήνει στο απυρόβλητο τους κλινικάρχες. Καθώς αρνείται πεισματικά να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και αρκείται στην έστω και με καθυστέρηση επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών ώστε να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους κλινικάρχες, όμως, ούτε λέξη από τον υπουργό Υγείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Καμία πίεση στους επιχειρηματίες της Υγείας, παρά τα όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ελέω πανδημίας και με τις πλάτες της κυβέρνησης. Γι' αυτούς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά και σαν να μην βρίσκεται η χώρα σε κατάσταση υγειονομικού πολέμου.

Τα χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός μάχης και εκτός κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που αφήνει καθημερινά πίσω τις δεκάδες και σύντομα εκατοντάδες νεκρούς. Γιατί οι προβλέψεις των επιστημόνων αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών κάνουν λόγο για τριψήφια νούμερα νεκρών τον επόμενο μήνα. Και για να γίνει πιο κατανοητή η δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία θα ήταν χρήσιμο να γινόταν γνωστός και ο αριθμός των ζωών που χάνονται πλέον από μη Covid ασθενείς, στους οποίους τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν να παράσχουν την απαραίτητη νοσηλεία. Μια κατάσταση πολέμου με ελέω κυβέρνησης λιποτάκτες τους κλινικάρχες...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.