Να ’χαμε να λέγαμε...

0

 
Υπό μεγάλη πίεση βρίσκεται ο πρωθυπουργός λόγω των κυβερνητικών χειρισμών στο μέτωπο της πανδημίας, η οποία επελαύνει ανεξέλεγκτη, καταγράφοντας δραματικά επιδημιολογικά δεδομένα και προκαλώντας ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο η κυβέρνηση επέλεξε να μην... ενισχύσει πραγματικά με προσλήψεις προσωπικού και άνοιγμα ΜΕΘ. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν την πίεση υπό την οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, στο μέγαρο Μαξίμου κατέληξαν να προχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική δήλωση προς τους πολίτες, θεωρώντας ότι έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που το πραγματοποίησε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των επικοινωνιακών χειρισμών της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, να εστιάσει στην τηλεοπτική του δήλωση στα εξής: α) Να επιχειρήσει να δώσει μια συνολική εικόνα τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο μέτωπο της πανδημίας. β) Να μιλήσει σε σχέση με το πού βρισκόμαστε σήμερα και την τωρινή κατάσταση. γ) Να αναφερθεί στο από εδώ και πέρα.

Οσον αφορά το από εδώ και πέρα, σύμφωνα με όσα λένε αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, νέα βαριά περιοριστικά μέτρα -όπως π.χ. περαιτέρω αποκλεισμοί από χώρους για τους ανεμβολίαστους- δεν αναμένονται σε αυτή τη φάση. Αλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στο Λονδίνο και το δίκτυο ITV ότι «δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως μόνο ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποια «σημειακά» μέτρα που να σχετίζονται λ.χ. με περιορισμούς του αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικά που προσέρχονται σε χώρους ή με κίνητρα και αντικίνητρα για την προώθηση του εμβολιασμού. Την ώρα που ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει αποτύχει να πείσει τους διστακτικούς πολίτες για το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν.

Εν τω μεταξύ οι σχετικές κυβερνητικές διαρροές για την πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σήμερα σε τηλεοπτική δήλωση προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι «μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο (σ.σ. σήμερα) ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία», δηλώνοντας ότι αμέσως μετά θα κάνει και ο ίδιος «δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ». 

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Από την αρχή της πανδημίας λέει «όχι σε όλα», εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει διαρκώς το μάτι στους ανεμβολίαστους», ενώ του καταλόγισε ακόμα ότι «χωρίς να περιμένει καν να ακούσει τι θα ειπωθεί έχει ήδη έτοιμη την απάντηση». «Αν κάποιος βρίσκεται σε παράκρουση, αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης, που παρά τους 17.000 νεκρούς παριστάνει ότι κυβερνά μια άλλη χώρα», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό και κυβέρνηση με συναίσθηση της πραγματικότητας και με πολιτική βούληση να δράσει για να σταματήσει η τραγωδία»...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)