Επικίνδυνος αρνητής ο Μητσοτάκης...


Να μην «αφήσει σε χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση για τα ζητήματα της πανδημίας προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου άκουσαν με έκπληξη χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τάζει από το Λονδίνο ένα … «Covid free» καλοκαίρι, σε μία ημέρα που τα κρούσματα στην... Ελλάδα ξεπέρασαν τις 8 χιλιάδες και καταγράφθηκαν 80 νεκροί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν πλέον απορία για το αν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να βρίσκεται τόσο «εκτός τόπου και χρόνου». Μάλιστα τα ερωτηματικά πληθαίνουν με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα …αποδίδουν. Προβλέποντας μάλιστα διατήρηση των ισχυόντων ρυθμίσεων περιορισμού των ανεμβολίαστων έως τα Χριστούγεννα.

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις αναφορές του πρωθυπουργου. Με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο να αναρτά στο twitter ένα έντονο σχόλιο: «Βρισκόμαστε στο όριο να θρηνήσουμε χίλιους νεκρούς για τον Νοέμβριο και ο κύριος Μητσοτάκης υπόσχεται ένα covid free καλοκαίρι. Αρνητής της πραγματικότητας. Επικίνδυνος για τη χώρα».

Άμεση ενημέρωση των κομμάτων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά την ίδια στιγμή που το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν την άκρως επικίνδυνη πορεία της πανδημίας στην χώρα, που σε συνδυασμό με την απουσία ενίσχυσης του ΕΣΥ δημιουργεί συνθήκες για εκατόμβες νεκρών.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλευρή ζητώντας εσπευσμένα να πραγματοποιηθεί διακομματική σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις για το τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση. Σε αυτή επισημαίνει πως «η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας και κυρίως η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων από covid-19, απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας». Σημειώνει ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να κρατά ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στις αναγκαίες πληροφορίες και την ενημέρωσή τους για τα μέτρα που σχεδιάζει να υλοποιήσει». Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του την Δευτέρα το βράδυ ο Ανδρέας Ξανθός αποδέχθηκε το να υπάρξουν διακομματικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως για παράδειγμα γρήγορες προσλήψεις ακόμη κι αν χρειαστεί να υπάρξει παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Σημείωσε όμως παράλληλα ότι απαιτείται ένα «restart» στον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία, να λειτουργήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων κύρους μετά από διακομματική συνεννόηση και θα καθοριστεί μια στρατηγική αύξησης του εμβολιασμού στην κοινότητα.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος αρνητής ο Μητσοτάκης

Θυμίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη για την εξέλιξη της πανδημίας. Εκεί θέτει – μεταξύ άλλων- το ερώτημα του αν η κυβέρνηση σκοπεύει «να οργανώσει μια σοβαρή επιστημονική συζήτηση για την αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημικής κρίσης, να μελετήσει τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες των δομών υγείας, να παραδεχθεί τα λάθη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των υγειονομικών μέτρων, με στόχο να γίνουν οι αναγκαίες - άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες- διορθωτικές κινήσεις». Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης , με επίταξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και πλήρη ενσωμάτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την αποσυμπίεση των δημόσιων νοσοκομείων και τον επιμερισμό του βάρους της νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό».

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς;
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να παρθούν οι πρέπουσες αποφάσεις για συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού σχετικά με τον εμβολιασμό. Αποφάσεις που εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει λειτουργώντας με γνώμονα το πολιτικό κόστος και την ψηφοθηρία. Ενδεικτική είναι η ερώτηση που κατέθεσες προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Αναφέρεται μάλιστα ενδεικτικά στην σημερινή ημέρα τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ρωτώντας «ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών και ποια μέτρα έχουν ληφθεί, ώστε οι ανεμβολίαστοι αυτοί αστυνομικοί κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (π.χ. επίδειξη από πολίτες ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμών, δελτίων ταυτότητας κ.λ.π.) να μην έρχονται σε επαφή με πολίτες, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ιδίων».

Να μην συνηθίσουμε τους δεκάδες θανάτους

Στην κυβερνητική πολιτική που τείνει να μετατρέψει σε συνήθεια την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών αναφέρθηκε η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου . Σημείωσε πως «έχουμε αυξημένο αριθμό θανάτων, έχουμε κατά μέσο όρο 60-70 νεκρούς την ημέρα, συνεπώς κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν άνθρωποι και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα του να γίνεται διαλογή ασθενών, ποιοι θα πρέπει να μπαίνουν ή όχι στις ΜΕΘ κυρίως με ηλικιακά κριτήρια. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε γιατρούς καταρρακωμένους»...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr