Η Γαλλία παίρνει τα ηνία στη Μεσόγειο...

0


 ...και την Αφρική, με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ...

  Το ρήγμα που προκάλεσαν οι Αμερικανοί με τη συμφωνία που υπέγραψαν με τη Βρετανία και την Αυστραλία, αρχίζει να εξξαφανίζεται, καθώς η Γαλλία θα αναδειχθεί, με τη βοήθεια της Ουάσιγκτον, στην κυρίαρχη δύναμη της ευρύτερης γειτονιάς μας.

Για το... θέμα αυτό, αλλά και για άλλα, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.
Σημείωσε σχετικά:...

Προκαλεί θετική εντύπωση η προσπάθεια των Αμερικανών να πείσουν τους Γάλλους ότι ιστορικά και παραδοσιακά παραμένουν μέχρι σήμερα οι πιο στενοί και παραδοσιακοί σύμμαχοι για την Αμερική. Δεν είναι οι Άγγλοι, όπως αρκετοί πίστευαν όλα αυτά τα χρόνια.

Και από τις δύο πλευρές εξάγεται το συμπέρασμα ότι η μεγάλη κρίση δημιούργησε τις συνθήκες για μία νέα εποχή στις σχέσεις, που θα επηρεάσουν, όπως προαναφέραμε, και την ευρύτερη περιοχή. Και αναφερόμαστε στη Μεσόγειο και την Αφρική, όπου η Τουρκία δρα πλέον με διάφορους τρόπους. Και στρατιωτικούς και οικονομικούς. Δρα, αντιδρά και προχωρεί ανενόχλητη.

Η αναβαθμισμένη παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο και την Αφρική, προσβάλλει τα συμφέροντα και της Γαλλίας και της Αιγύπτου. Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε- και θα το δούμε στην πορεία- ότι η Γαλλία προκρίνεται για να αναλάβει τον ηγετικό στρατηγικό ρόλο στην περιοχή σε συνεργασία και συνεννόηση και με άλλες χώρες.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το αρθρο του Μιχάλη Ιγνατιου, πατήστε ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)