Ο Τσίπρας βάζει στο στόχαστρο τον… Μητσοτάκη...

0


 Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξετυλίξει ο Αλέξης Τσίπρας τις πρωτοβουλίες του για συνεννόηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους παραγωγικούς φορείς και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για συντονισμό στην κρίση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βγαίνει μπροστά, δημιουργεί... αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι είναι άτολμος και ανεπαρκής και επιδιώκει να δείξει ότι ο ίδιος έχει σχέδιο και προτάσεις σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που “έχει ρίξει λευκή πετσέτα” και θεωρεί -όπως λέει και στις συνεντεύξεις του- ότι όλα βαίνουν καλώς.

Συγκρότηση μετώπου

Εκ παραλλήλου με την πρωτοβουλία του να έρθει σε συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25) ενθαρρύνει την συγκρότηση ενός ακόμη μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της αλλά και τη δημιουργία της εικόνας πως η κυβέρνηση είναι απομονωμένη πολιτικά, μόνη της με τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονισμένα απέναντί της.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως φάνηκε και κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία ανεβάζει τους τόνους της κριτικής του απέναντι στην κυβέρνηση εστιάζοντάς την κυρίως προ το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Τού καταλογίζει ευθέως διαχειριστική ανικανότητα, προχειρότητα, αδράνεια, ιδεολογικές εμμονές, κυνισμό, ψηφοθηρία, δόλια παραπλάνηση και παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Εκκλήσεις για νέα μέτρα

Στον αντίποδα τονίζει την δική του αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας, τις εκκλήσεις του να ληφθούν μέτρα για μην κάνουμε “μαύρα Χριστούγεννα” και να αποφύγουμε ένα οδυνηρό για την οικονομία lockdown και καταθέτει συνεχώς προτάσεις που σύμφωνα με τους ειδικούς με τους οποίους συνομιλεί εάν υιοθετούνταν από την κυβέρνηση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μέτρα ανάσχεσης της υγειονομικής πανδημίας αλλά και της πανδημίας της ακρίβειας.

Και όλα αυτά για να τονίσει ότι ακόμη και από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στον τόπο, μία ευθύνη που όπως ανέφερε προσφάτως στη Βουλή νιώθει ακόμη βαρύτερη ως ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας με την αναφορά του αυτή επεδίωξε να δείξει ότι τόσο το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και ο ίδιος είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας σε μία προοδευτική διακυβέρνηση αλλά συγχρόνως να στείλει το μήνυμα σε όσους ενδεχομένως έχουν δεύτερες σκέψεις ότι σε μία αυριανή προοδευτική κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός κι όχι ένα άλλο πρόσωπο...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)