Fortune: Πώς η Ελλάδα έγινε hotspot ταινιών του Χόλιγουντ...


 Ο Φίλιππος Φέρτης ασχολείται με το κουκλοθέατρο, όμως λόγω της πανδημίας, η ζήτηση για παραστάσεις σε σχολεία και δήμους είναι μικρή. Για να τα βγάλει πέρα, δουλεύει ως κομπάρσος σε ταινίες. Και τα τελευταία δύο χρόνια, έχει παίξει σε 17 παραγωγές, με τουλάχιστον τις μισές να είναι ξένες.

Όπως... γράφει το Fortune, η Ελλάδα γίνεται hotspot για ξένες ταινίες τελευταία, προσελκύοντας μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές, γνωστούς ηθοποιούς και εξίσου μεγάλα μπάτζετ.

Πλέον, το θέαμα των συνεργείων που γυρίζουν ταινίες, ντοκιμαντέρ ή διαφημίσεις στην Αθήνα είναι σύνηθες, αφού η βιομηχανία αυτή είναι μεν ακόμα νεαρή στην Ελλάδα, αλλά εμφανίζει  υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό, τα κίνητρα που δόθηκαν το 2018 για την προσέλκυση ξένων παραγωγών βελτιώθηκαν έκτοτε και πλέον δίνουν cash rebate 40% στα έξοδα, έναντι του 30% που προσφέρουν η Τουρκία και η Ισπανία.

«Η επιτυχία των μέτρων ξάφνιασε πολλούς στην Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μέχρι στιγμής, 171 παραγωγές ταινιών έχουν ενταχθεί στο σύστημα του rebate, εκ των οποίων οι 79 είναι ξένες, φέρνοντας επενδύσεις 255 εκατ. ευρώ. Για τις παραγωγές αυτές έχουν εργαστεί 42.000 άτομα.

Για να διαβάσετε περισσότερα, πατήστε ΕΔΩ...