Θα αλλάξει όνομα το Facebook;...


 
Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του νέου μεγάλου στόχου του, της δημιουργίας του «metaverse», μίας νέας πλατφόρμα για επικοινωνία των χρηστών μέσω εικονικής και επαυξημένης... πραγματικότητας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Verge.

Ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φέρεται να προγραμματίζει να μιλήσει για την αλλαγή ονόματος στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου, όμως μπορεί η σχετική αποκάλυψη να γίνει και νωρίτερα.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγή με άμεση γνώση του θέματος και γράφει πως το νέο εταιρικό όνομα παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, αναπαρήγαγε και το πρακτορείο Reuters. Προς το παρόν, το Facebook ανέφερε ότι δεν σχολιάζει φήμες.

Σύμφωνα με το Verge, ο Ζούκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως βασικός δημιουργός του «metaverse». «Θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse» είχε δηλώσει ο ίδιος πριν λίγους μήνες στο Verge. 

Οι νέες πληροφορίες έρχονται εν μέσω κατακραυγής για τη διαχείριση της πανδημίας και την παραπληροφόρηση και για τις αποκαλύψεις περί αθέμιτων πρακτικών διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία και τις θυγατρικές της, WhatsApp και Instagram, αλλά και εν μέσω καταγγελιών από πρώην εργαζόμενους ότι η Facebook βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και για στοιχεία περί πολιτικής χειραγώγησης σε χώρες, όπως η Ονδούρα και το Αζερμπαϊτζάν...

efsyn.gr