Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Και δάνεια τις εταιρείες παραγωγής φέρνει ο Λευτέρης Κρέτσος...


 Χρειάστηκαν δύο χρόνια στη σημερινή κυβέρνηση για να προχωρήσει σε ένα έργο που βρήκε έτοιμο- πέρα το ΕΚΟΜΕ από την προηγούμενη για την οπτικοακουστική βιομηχανία και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να χρηματοδοτεί...

Για την ενεργοποιήση του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Εργων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνηση, η  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δημοσίευσε  πρόσκληση προς τις τράπεζες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με καταληκτική την 5η Νοεμβρίου 2021 για την  ενεργοποίηση του προγράμματος συνολικού  προϋπολογισμού δανείων περίπου 62,5 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί το 2018 από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής  Λευτέρη Κρέτσο και δίνει επί της ουσίας τη δυνατότητα στις εταιρείες παραγωγής να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης για να αρχίσουν να κάνουν γυρίσματα σειρών και ταινιών. Κάθε επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για δάνειο από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση επενδυτικών της σχεδίων.


 mediagr.org 

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.