Ψηφίστε με για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ...

0

 
Χθες το πρωί στο φιλόξενο για αυτόν «στασίδι» του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Ανδρέας Λοβέρδος, διαβεβαίωσε πως «εάν οι πολίτες με προτιμήσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές εμείς θα ανεβαίνουμε και ο... ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει. Κοιτάμε μπροστά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενότητα».

Πώς ακριβώς θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ο συντηρητικός υποψήφιος πάρει την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν μας το εξήγησε ο κ. Λοβέρδος. Θεωρεί μήπως ότι κάποιοι κεντρογενείς ή και αριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα σπεύσουν να τον ψηφίσουν; Μάλλον αδύνατο. Εκείνο που παρέλειψε επίσης να πει ο πρώην υπουργός είναι το πώς λογικά στην περίπτωση εκλογής του θα ανέβει η καθαρόαιμη Ν.Δ. οπότε και πάλι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα απέχει πολύ από κόμμα εξουσίας. 

Προφανώς ο κ. Λοβέρδος μέσα στο γνωστό αντισύριζα μένος του ξεχνάει το σοσιαλδημοκρατικό προφίλ που θέλει να διατηρήσει το κόμμα του και βιάζεται για την επικείμενη συνεργασία με την κυβέρνηση της Δεξιάς. Μπορεί για λόγους εκλογικής τακτικής να στρογγυλεύει τώρα το αυταρχικό και άκρως συντηρητικό προφίλ που ο ίδιος έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δύσκολα κρύβει τη χαρά του με την εκλογική αρωγή που του προσφέρει το επιτελικό κράτος και τα ΜΜΕ του. Ο ίδιος έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας από παρατηρητής στην Ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών. Αφότου δε έπαψε ο ίδιος -χάρη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη- να νιώθει ζεστή επάνω του την μυρωδιά του σκανδάλου Novartis, μια και οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι, οι ενοχλητικοί δικαστές ύποπτοι ενώ το σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, δωροδοκιών και απιστίας έγινε σκευωρία, όλα πλέον «πάνε δεξιά» για τον υποψήφιο. 

Κι αν η συμπαράστασή του στην Φώφη Γεννηματά είναι ειλικρινής εξίσου ειλικρινής είναι και οι φανερές προθέσεις του να αποτελέσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και πάλι το δεκανίκι της δεξιάς. Οσο για τους ψηφοφόρους και (πραγματικούς) οπαδούς της σοσιαλδημοκρατίας απομένει να εκτιμήσουν αν αυτό που χρειάζεται τελικά το κόμμα τους είναι μια γενναία δόση αρώματος Ουγγαρίας και Αυστρίας ή όχι…

A.Ψ.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)