Σάλος με αμερικανικά πειράματα...

0


 …Με σκύλους που κατασπαράσσονται από μύγες…

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Αμερική μετά τις αποκαλύψεις της ομάδας ακτιβιστών White Coat Waste Project ότι η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι, χρηματοδοτεί από τους φόρους των πολιτών πειράματα σε ζώα. Στα φρικτά πειράματα συμπεριλαμβάνεται και ένα που ήθελε τα... σκυλιά ράτσας μπιγκλ να βρίσκονται παγιδευμένα σε κλουβιά ώστε οι μύγες να μπορούν να τα φάνε, και ένα άλλο όπου τους γίνεται ένεση με ναρκωτικά και εν τέλει σκοτωθούν.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά περιστατικά που χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών ( NIAID ) του Φάουτσι αφορούσε 375.000 δολάρια που δόθηκαν σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο.

Εκεί, τα κεφάλια των κουταβιών κρατούνταν μέσα σε κλουβιά, πριν αφήσουν σαρκοβόρες μύγες να τα φάνε ζωντανά «για ερευνητικούς σκοπούς». Τα θλιβερά στιγμιότυπα έδειχναν τα κουτάβια με τα κεφάλια τους μέσα στα κλουβιά τύπου μουσελίνας γεμάτα με πεινασμένα έντομα.

Αφαιρούσαν τις φωνητικές χορδές των ζώων για να μην γαβγίζουν

Μια άλλη διαδικασία – η οποία χρηματοδοτήθηκε από το NIH με 1,8 εκατομμύρια δολάρια – ήθελε 44 κουτάβια να υποβάλλονται σε αφαίρεση των φωνητικών τους χορδών ώστε να σταματήσουν να γαβγίζουν.

Αυτό το πείραμα, το οποίο έλαβε χώρα στο Menlo Park της Καλιφόρνια, περιελάμβανε χορήγηση ναρκωτικών στα σκυλιά, προτού θανατωθούν και τεμαχιστούν.

Ένα τρίτο σύνολο δοκιμών αξίας 425.000 δολαρίων που χρηματοδοτήθηκαν από τους φορολογούμενους είδαν λαγωνικά να ουρλιάζουν από τον πόνο ενώ υποβάλλονταν σε πειράματα στη Γεωργία.

Στο σκαμνί αναμένεται να κάτσει ο Φάουτσι

Σε απάντηση, μια ομάδα 24 νομοθετών, με επικεφαλής τη βουλευτή Nancy Mace (R-SC), απαιτούν τώρα από τον Φάουτσι να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα πειράματα που πιστεύουν ότι είναι «σκληρά» και «κατακριτέα κατάχρηση των κεφαλαίων των φορολογουμένων».

«Σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act από την ομάδα παρακολούθησης των φορολογούμενων White Coat Waste Project και την επακόλουθη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019, η NIAID δαπάνησε 1,86 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια φορολογουμένων σε τεστ ναρκωτικών που αφορούσαν 44 κουτάβια και λαγωνικά», γράφει η επιστολή των βουλευτών…

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)