Δίωξη στον οδηγό του οχήματος της Μπακογιάννη...

0


 ...που σκότωσε τον Ιάσονα...

Για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατηγορείται ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα σε τροχαίο έξω από τη Βουλή, καθώς σήμερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Το... σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2021 όταν ο αστυνομικός-οδηγός έστριψε παράνομα από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα η μηχανή στην οποία επέβαινε ο νεαρός να χτυπήσει με σφοδρότητα στο υπηρεσιακό όχημα.

Ο 23χρονος Ιάσονας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως λίγα 24ωρα αργότερα κατέληξε με την οικογένειά του να δωρίζει τα όργανά του για να σώσει άλλες ζωές.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία. 

Με βάση αυτά που έγιναν γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της βουλευτή της Ν.Δ. φέρεται να έστριψε παράνομα επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Η συγκεκριμένη είσοδος, ωστόσο, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που μεταφέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Συνεπώς, από τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός όφειλε να μπει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρό τροχαίο είχε απασχολήσει εντόνως την επικαιρότητα και είχε πάρει πολιτικές διαστάσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)