Kαμπουλ: Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Προεδρικό Μεγάρο...

0

 
Οι πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ).

«Έφυγα για να μη γίνει αιματοχυσία» δηλώνει ο Γάνι.
 Πληροφορίες για αρκετές εκρήξεις στην πόλη.

Οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο Αφγανιστάν.

Αυτό... δήλωσαν νωρίτερα δύο ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν, που βρίσκονται πλέον στην Καμπούλ.

Και ενώ μέχρι στιγμής η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αφγανική κυβέρνηση στα social media διακινείται ένα βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες εικόνες που δείχνουν τους Ταλιμπάν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, στην Καμπούλ.
 

Πληροφορίες για αρκετές εκρήξεις

Εκρήξεις ακούστηκαν στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας μετά την είσοδο των μαχητών Ταλιμπάν στην πόλη και την απότομη έξοδο του προέδρου Ασράφ Γάνι.

Το δίκτυο 1TV News μετέδωσε ότι αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα, ενώ ένας κάτοικος της κεντρικής συνοικίας Μακροριάν είπε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις, όχι πολύ μεγάλες.

Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη είπαν ότι η ατμόσφαιρα είναι γενικά ήσυχη αλλά τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας έχουν εγκαταλειφτεί καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό.

«Έφυγα για να μη γίνει αιματοχυσία» δηλώνει ο Γάνι

Ολόκληρη η δηλωση του Ασραφ Γάνι:

«Στο όνομα του Αλλάχ, ο πιο ελεήμων, ο πιο ελεήμων
Αγαπητοί συμπατριώτες!
Σήμερα, βρέθηκα μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή. Έπρεπε να σταθώ απέναντι στους ένοπλους Ταλιμπάν που ήθελαν να μπουν στο παλάτι ή να φύγω από την αγαπημένη χώρα στην οποία αφιέρωσα τη ζωή μου για την προστασία της τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν όμως γινόταν αυτό, θα υπήρχαν αμέτρητοι συμπατριώτες μου μάρτρες και η Καμπούλ θα καταστρεφόταν. Οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να με απομακρύνουν, είναι εδώ για να επιτεθούν σε όλη την Καμπούλ και στους κατοίκους της.

Για να αποφύγω την αιματοχυσία, σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να φύγω.
Οι Ταλιμπάν έχουν κερδίσει με σπαθιά και όπλα και τώρα είναι υπεύθυνοι για την προστασία της τιμής της χώρας. Δεν κέρδισαν νόμιμα. Τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα ιστορική δοκιμασία. είτε θα προστατεύσουν το όνομα και την τιμή του Αφγανιστάν είτε θα δώσουν προτεραιότητα αλλού.
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται και ανησυχούν για το μέλλον.

Είναι απαραίτητο οι Ταλιμπάν να διαβεβαιώσουν όλο τον κόσμο και τις γυναίκες ότι θα διατηρήσουν την νομιμότητα και την ειρήνη. Να παρουσιάσουν ένα συγκκεριμένο σχέδιο και να το μοιράσουν με τους ποολίτες.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος μου. Έχουμε να πούμε ακόμα πολλά για το μέλλον του τόπου.

Ζήτω το Αφγανιστάν»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)