Το κατάλαβα καλέ!...


 Καλέ το κατάλαβα, μην προσπαθείτε άλλο! Ζω σε μια άλλη χώρα. Το κατάλαβα. Εντάξει, άργησα κάπως, είχα και κάτι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις περί σοσιαλισμού και βαρβαρότητας, άκουγα και κάτι πολίτες να εξεγείρονται (θυμωμένοι κάπως μου φανήκαν) -όχι μόνο τώρα, εδώ και έναν χρόνο τους ακούω- και καταλαβαίνεις. Αργησα. Αλλά... τώρα, όλα καλά. Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Είδα την αλήθεια. Ακουσα τους δημοσιογράφους που πρέπει. Εβαλα τα κανάλια να παίζουν. Δεν είδα καθόλου Open. Και κάπως έτσι, με τα πολλά, με το γλυκό και με το άγριο, κατάλαβα επιτέλους σε τι χώρα ζω. Οπότε, μην προσπαθείτε άλλο.

Μην προσπαθείτε άλλο να μας πείσετε πως «τα τιμολόγια της ΔΕΗ πέφτουν!» (όπως διάβασα στο πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ). Σας πιστεύω καλέ. Οχι, θα πιστέψω κάτι ρεπορτάζ ‘κεί χάμω που λένε πως «οι εταιρείες έκαναν λόμπινγκ στο υπουργείο Ενέργειας και κατάφεραν να “πείσουν” τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, να σταματήσει επί τέσσερις εβδομάδες η διαβούλευση της ΡΑΕ για την προστασία των καταναλωτών». Και πως «ενώ η Ελλάδα πληττόταν από τον μεγαλύτερο καύσωνα των τελευταίων 40 χρόνων, αρχές Αυγούστου η χώρα κατέγραφε μια αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτιά: είχε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη». Και πως μας έρχονται όχι μία, αλλά δύο ειδών αυξήσεις. Οχι, καλέ. Αυτούς δεν τους πιστεύω. Μόνον εσάς.

Εσάς, που τα κάνατε όλα «υποδειγματικά». Εσάς, που σας πήρε η μπάλα της κλιματικής αλλαγής μωρέ, έτσι ξαφνικά, τώρα και τι να κάνεις έτσι ξαφνικά, τώρα; Οχι, που μου θέλανε οι δημοσιογράφοι ενημέρωση από Πελώνη και Χαρδαλιά. Και να κάνουν κι ερωτήσεις από πάνω. Τσ τσ τσ... O tempora, o mores!

Νόρα Ράλλη

Εfsyn.gr