Ένας... ευτυχής πρωθυπουργός...

0


 Ηταν αναμενόμενο, πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθούσε να κρύψει τις προσωπικές του ευθύνες. Και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την πρωτόγνωρη καταστροφή από τις παρατεταμένες πυρκαγιές.

Ήταν αναμενόμενο ότι, αντί της... ανάληψης ευθυνών, θα κατέφευγε σε συμψηφισμούς.  Ότι θα επαναλάμβανε μια γενικόλογη τοποθέτηση για "λάθη" και "παραλείψεις".

Ωστόσο, η πρωτολογία του ξάφνιασε. Σχεδόν... ευτυχής για την προσπάθεια του επιτελικού κράτους, πήρε πίσω τη συγγνώμη που είχε απευθύνει προ ημερών καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να του υποδείξει πού έκανε λάθος η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, με περισσή αλαζονεία επιμέρισε ευθύνες όχι σε πρόσωπα και μηχανισμούς τής κυβέρνησης και του "επιτελικού κράτους", αλλά στους κατεστραμμένους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής, υπογραμμίζοντας τα λάθη και τις μελλοντικές τους υποχρεώσεις. Μιλώντας για "υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών", "αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων από ιδιώτες", ακόμα και για "διάλυση δασαρχείων".

Όταν αντιλήφθηκε(;) ότι τα επιχειρήματά του δεν πείθουν κανέναν, κατέφυγε, «σαν έτοιμος από καιρό», στην τυμβωρυχία.

«Ο κόσμος θα δει και θα συγκρίνει και θα θυμάται ότι, ναι, στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα».

Είναι ο ίδιος που μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογή του είχε για πρώτη φορά παραδεχτεί ότι η πρωτοφανής πυροθύελλα στο Μάτι, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, ήταν σχεδόν αδύνατον να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί.

Είναι ο ίδιος που «αποκατέστησε» τους επιχειρησιακούς υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι.

Παλιότερα είχε λεχθεί για πολιτικό ότι «δεν φταίει αυτός, τόσος είναι». Ο Μητσοτάκης με τη χθεσινή του εμφάνιση το ξεπέρασε. Μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί ακόμα αθλιότερα. Το δυστύχημα είναι ότι παραμένει πρωθυπουργός...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)