ΤΩΡΑ - Οι φλόγες στα σπίτια στη Δροσοπηγή...


 Εκκενώνεται το Κρυονέρι...

Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής. Αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι.

Αυτη η...εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα. 

Μάλιστα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών_Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112. 

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει φωτιά και δίπλα στην Εθνική οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο Βαρυμπόμπης.  Πτητικά μέσα βρίσκονται στο σημείο και πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα το νέο μέτωπο βρίσκεται  απέναντι από πολυκατάστημα και σούπερ μάρκετ της περιοχής. 

Υπενθυμίζεται πως αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα η κατάσταση είναι δύσκολη στη Δροσοπηγή, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε δασική έκταση και για τον σκοπό αυτό επιχειρούν, για την ώρα, μόνο πτητικά μέσα. Παράλληλα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.