Σταθερό στη βαρβαρότητα το υπουργείο Μετανάστευσης...

0

 
Την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες παγώνουν η μία μετά την άλλη τις απελάσεις Αφγανών, το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιμένει να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο απελάσεων ανθρώπων στο στόμα του λύκου, υπακούοντας σε μια αμφιλεγόμενη και βάρβαρη λογική που... θέλει να αποτρέψει τους ανθρώπους από την αναζήτηση καταφυγίου στην Ευρώπη για να σώσουν τη ζωή τους. «Είμαστε σταθεροί, δεν αλλάζουμε άποψη. Η απόφαση για την απέλαση λαμβάνεται ατομικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου», σημειώνουν στην «Εφ.Συν.» πηγές του υπουργείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Νότης Μηταράκης τόνιζε στο πρακτορείο Reuters ότι το πάγωμα των απελάσεων των Αφγανών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, καθώς θα οδηγούσε περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να φύγουν και να έρθουν στην Ε.Ε.». Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι η Ενωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια προσφυγική κρίση όπως αυτή του 2015 και ότι η Ε.Ε. πρέπει να ενισχύσει την Τουρκία να αντιμετωπίσει την πίεση των αυξημένων αφίξεων από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα ωστόσο με στοιχεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, η Τουρκία έχει απελάσει στο Αφγανιστάν περίπου 13.000 Αφγανούς από την αρχή του έτους. Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα εξακολουθεί να τη θεωρεί ασφαλή τρίτη χώρα για τους Αφγανούς, σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη ΚΥΑ Μηταράκη-Βαρβιτσιώτη και την αμφισβητούμενης νομιμότητας εισήγηση του διοικητή της υπηρεσίας Ασύλου...

Δημήτρης Αγγελίδης

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)