Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο ανασχηματισμός (?)...

0

 
Σε ρότα ανασχηματισμού κινείται η κυβέρνηση, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες μαρτυρούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε ευρείες και δομικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος το οποίο... με λίγες εξαιρέσεις έχει την ίδια μορφή από τον Ιούλιο του 2019.

Οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Εύβοια απετέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το έναυσμα του πρωθυπουργού να κάνει τώρα τις αλλαγές που αρχικώς σχεδίαζε για το τέλος του χρόνου.

Όπως γράφει το «Θέμα» που κυκλοφορεί, ο κ. Μητσοτάκης δηλώσει σε συνομιλητές του ότι έχει αντιληφθεί πλήρως τις όποιες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και σκοπεύει να τις διορθώσει, χωρίς να λάβει υπόψη του ισορροπίες που έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει να μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ή θα κρίνει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν ή να βρεθούν σε άλλα πόστα.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του που ξεκίνησε σπουδές στο Yale. Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα γίνει με την υφιστάμενη σύνθεση του οργάνου. Την ίδια μέρα ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά έναν γύρο υπηρεσιακών ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδος, τα οποία μάλλον δεν θα του επιτρέψουν να ανακοινώσει τις αλλαγές και να γίνει άμεσα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ως πιθανότερος χρόνος ανακοίνωσης του ανασχηματισμού φέρεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί αφενός με τον ανασχηματισμό και αφετέρου με τις εξαγγελίες που σχεδιάζει στη ΔΕΘ, την οποία θα εγκαινιάσει στις 11 Σεπτεμβρίου, να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης.  Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του, είναι να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, οι οποίες «θα στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά τον πήχη και κάθε φορά που περνάει από κάτω, όπως ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι έγινε με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις και θα ακολουθούν διορθωτικές κινήσεις που θα πείθουν ότι δεν θα επαναλαμβάνονται εσαεί τα ίδια λάθη».

Σ' αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από το επιτελικό κράτος, για το οποίο θεωρεί ότι εκπλήρωσε τον ρόλο του. Ως εκ τούτου δεν θεωρείται πιθανό να γίνουν αλλαγές που θα αφορούν το κυβερνητικό δυναμικό που εδρεύει στο Μαξίμου- άλλωστε η πρόσφατη προσθήκη του Γιάννη Οικονόμου στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

πηγη protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)