Επιτελικό κράτος για τα πανηγύρια...

0


 Μυστήρια πράγματα.  Άφαντα ήταν τη Δευτέρα τα ρωσικά αεροπλάνα, όταν η κατάσταση ήταν τραγική στη Λαυρεωτική και τα Βίλια. Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεφε και η επιχείρηση της κατάσβεσης απαιτούσε κάποια πιο δραστική παρέμβαση, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, παρά τις... απεγνωσμένες εκκλήσεις πολιτών και τοπικών παραγόντων.

Αντίθετα, μετά από 24 ώρες και όταν η κατάσταση είχε βελτιωθεί, έγινε το θαύμα. Η από αέρος κατάσβεση ενισχύθηκε και με τους πολυδιαφημισμένους ρωσικούς γίγαντες, των οποίων η παρέμβαση ήταν καταλυτική στον περιορισμό των μετώπων και των αναζωπυρώσεων

Σίγουρα δεν είναι πανάκεια η εναέρια κατάσβεση.  Όμως ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην εμφάνισή του απέφυγε να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα των πολιτών και μίλησε για περιοδική παρέμβαση των εναέριων μέσων. Δηλαδή ότι, όταν δεν τα έβλεπαν να επιχειρούν, βρίσκονταν στο άλλο μέτωπο. Την ίδια συνταγή εξαπάτησης είχε ακολουθήσει και στις προηγούμενες πυρκαγιές.

Με τη νεφελώδη διατύπωση ήθελε να περάσει απαρατήρητη η απουσία των ρωσικών αεροπλάνων.  Έκανε τον κουφό, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Χρ. Σπίρτζη και τις συνεχείς αναφορές από τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο. Και η εξήγηση ήρθε χθες από το avgi.gr χωρίς να διαψευστεί από την κυβέρνηση, που αποκάλυψε ότι δεν φρόντισαν να παρατείνουν τη σύμβαση, η οποία είχε λήξει εδώ και μέρες.

Και αυτή η υπόθεση έπεσε θύμα της γραφειοκρατίας των αρίστων;  Ή μήπως της ανικανότητάς τους;  Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει καθαρά και συγκεκριμένα...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)