Ενοχλητικές ερωτήσεις...


 Ευτυχώς που η φωτιά στη Βαρυμπόμπη δεν προκάλεσε θύματα. Αυτό όμως δεν πιστώνεται στην άψογη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, όπως ισχυρίζεται ο Χρυσοχοΐδης. Η επάρκεια του κρατικού μηχανισμού κρίνεται σε... συνθήκες πιο δύσκολες καιρικά από αυτές που υπήρχαν προχθές.

Πέρα όμως από τη θετική αυτή έκβαση, οι συνθήκες που επικρατούσαν προχθές δεν δικαιολογούν την έκταση της καταστροφής. Πότε έχει ξαναγίνει τέτοια φωτιά με δύο μποφόρ; Και μάλιστα σε περιοχή τόσο κοντινή στην Αθήνα; Αυτός είναι ο λόγος που ο Χαρδαλιάς και η λίστα Πέτσα ισχυρίστηκαν ότι οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν τα 6 μποφόρ.

Μαρτυρίες ανθρώπων αναφέρουν ότι τα πτητικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή το ρωσικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα με κουβάδες, εμφανίστηκαν δύο ώρες αφού είχε ξεσπάσει η φωτιά. Και ότι τα Καναντέρ δεν εμφανίστηκαν καθόλου, άσχετο αν ο Χαρδαλιάς ισχυρίζεται ότι έστειλε 7. Δεν φαίνεται να εμφανίστηκαν ούτε στην Εύβοια, επιτρέποντας και εκεί στη φωτιά να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Οpen και της ιστοελίδας in.gr αποκάλυψαν ότι τα Καναντέρ ήταν καθηλωμένα στη Σκύρο, κάποια, μάλιστα, με τεχνικά προβλήματα. Η απουσία τους μαζί με τις καθυστερήσεις συνέβαλαν στο να χαθεί ο έλεγχος. Και αυτό δεν δικαιολογεί τόση υπερηφάνεια από τον Χρυσοχοΐδη και τον Χαρδαλιά.

Δικαιολογεί όμως το γιατί επέλεξαν να κάνουν ενημερώσεις χωρίς παρουσία δημοσιογράφων. Για να αποφύγουν ερωτήσεις ενοχλητικές για το αφήγημά τους...

ΑΥΓΗ