Κάτοικοι υπερασπίζονται τα σπίτια τους...

0


 ...στην Ευβοια.

Ένα ελικόπτερο στην Ανατολική Μάνη

Μαίνεται το μέτωπο στην Μεσσηνίας...

Η Φαράκλα, η Λίμνη, η Μουρτιά, οι Κεχριές, η Δάφνη, οι Ροβιές είδαν τις φλόγες να επιστρέφουν μέσα στη νύχτα και δοκιμάστηκαν εκ νέου. Μετόχι, Ζοωδόχος Πηγή και Καλύβια είδαν τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών και... τις προσβάσεις αδιάβατες για την βοήθεια που περιμένουν. Αυτή την ώρα η μάχη με τις φλόγες δίνεται στο Σπαθάρι με τις εκκλήσεις από τους κατοίκους για εναέρια μέσα να είναι συνεχείς. Εκτός από του πυροσβέστες, στο χωριό έχουν μείνει και κάτοικοι που δεν έφυγαν παρά τις εντολές για εκκένωση.

Το μέτωπο κινείται και προς τα Καλύβια, τον Τρούπη και το Προκόπι. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από καπνό. Ορατότητα ελάχιστη, τα εναέρια μέσα είναι δύσκολο να προσφέρουν βοήθεια και να διευκολύνουν την κατάσταση. Τα επίγεια τρέχουν από εστία σε εστία, από έκκληση σε έκκληση αλλά τα μέτωπα που έφτασαν από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο συνεχίζουν με την ίδια ένταση και προς τα νότια. Τα χωριά ζουν τον ίδιο εφιάλτη.

 Από την άλλη πλευρά όλο το τμήμα από τις Κεχριές, τη Δάφνη, τη Μυρτιά, την Βατερή και τη Λίμνη δοκιμάστηκαν άγρια μέχρι που η φωτιά έφτασε στη θάλασσα. Με καράβια φυγαδεύτηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι προς Αιδηψό. Βορειότερα, στις Ροβιές, το νέο μέτωπο που κατέβηκε μέχρι τη θάλασσα καίει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Πήρε δυτική κατεύθυνση προς Αιδηψό, με συνέπεια μέσα στη νύχτα να γίνονται εκκενώσεις στις κατασκηνώσεις της μητρόπολης αλλά και στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού οι εξελίξεις εφιαλτικές. Οι φλόγες είτε επιστρέφουν στα χωριά για 2η ή 3η φορά όπως στα χωριά Μαρούλι, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, είτε το μέτωπο χαράζει καινούργια πορεία και αναγκάζει τη δημοτική αρχή να προχωράει σε εκκενώσεις όπως έγινε με την Τσαπουρνιά. Το χτυποκάρδι για το Ελληνικό, τα Αβγάρια, τη Γαλατσώνα και την Μονοκαρυά συνεχίζεται με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να δημιουργήσεις ζώνες προστασίας, γύρω από τα χωριά, για να ανακόψει την πορεία, είτε προς Ιστιαία, είτε προς το Ψαροπούλι και την υπόλοιπη παραλιακή περιοχή.

Μαίνεται το μέτωπο στην Μεσσηνίας

Παραμένει σε εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια. Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικές δυνάμεις – 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα– έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Ένα ελικόπτερο στην Ανατολική Μάνη

Οι κάτοικοι στην Ανατολική Μάνη βλέπουν ένα μόλις ελικόπτερο να επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου μαζί με τους 88 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων να καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο. Το έργο των δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)