Γιατί κατέβηκαν τα άρθρα για το σπίτι του υπουργού Σκρέκα;...


 Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο σπίτι του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στο Κρυονέρι.

Στα δημοσιεύματα αυτά από χθες το απόγευμα, σε πολλά sites, διαβάζαμε για τις ώρες αγωνίας που έζησε ο υπουργός καθώς το σπίτι του στο Κρυονέρι Αττικής, «πολιορκήθηκε» από τις φλόγες.

Αντιγράφω... από το Πρώτο Θέμα: «Ώρες αγωνίας έζησε ο Κώστας Σκρέκας από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr, το σπίτι του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου ζει με τη σύζυγό του, Ειρήνη, και τις δυο κόρες τους, βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, και "πολιορκήθηκε" από τις φλόγες». (Εδώ το θέμα που κατέβηκε αλλά παραμένει στα αρχεία του internet).


Σήμερα ωστόσο, από το πρωί, κυκλοφορούσε στα social media η πληροφορία πως πυροσβέστες με οχήματα προστατεύουν σπίτια υπουργών. Μάλιστα κυκλοφόρησαν και κάποιες φωτογραφίες από πυροσβεστικά οχήματα αραγμένα σε αυλές.

Από εκείνη την ώρα λοιπόν, όταν ξεκίνησε και η περίεργη φημολογία, το θέμα με το σπίτι του υπουργού «εξαφανίστηκε» από τα sites. Ολα τα ΜΜΕ το κατέβασαν και στο Twitter ξέσπασε αληθινός πόλεμος κάνοντας τον κ. Σκρέκα Νο 1 συζήτησης. Ενδεικτικά:

Ο καλός Θεούλης έσωσε το σπίτι του Σκρεκα από την πυρκαγιά. Ο καλός Θεούλης είναι το χρήμα και η εξουσία. Τι, όχι;
Κάντε τον Σκρέκα πρώτο Trend μέχρι να αναγκαστούν να σηκώσουν το θέμα και να δώσουν απαντήσεις! Όχι άλλη συγκάλυψη!
Ποια ακριβώς είναι η είδηση εδώ για τον #Σκρεκας; Καμιά εντύπωση. Αυτό είναι το κράτος και η εξουσία μας χρόνια τώρα. Το τομάρι τους μόνο και να πάμε να πνιγούμε ή να καούμε οι υπόλοιποι. Σταματήστε να πέφτετε από τα σύννεφα και ανοίξτε τα μάτια σας.
Αληθεύει για το πυροσβεστικό στη βιλαρα σου στη Βαρυμπόμπη;
Πολλοί άρχισαν να ρωτούν τον κύριο υπουργό στο Twitter για το αν αληθεύουν οι φήμες. Τον ρώτησε και ο Κώστας Βαξεβάνης: «Κύριε υπουργέ, έχετε κάποια εξήγηση γιατί έχουν κατέβει όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διάσωση του σπιτιού σας από τις φλόγες; Είναι αληθές πως υπήρχε πυροσβεστικό στην αυλή σας;».

Η απάντηση του κ. Σκρέκα δεν θα έλεγα πως ήταν και τόσο διαφωτιστική: «Κύριε Βαξεβάνη, παρακαλώ πολύ τούτη τη δύσκολη ώρα μη διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις. Το σπίτι που διαμένω στην Αθήνα δεν βρίσκεται στη εν λόγω περιοχή, δεν κινδύνευσε και επίσης παρακαλώ μην προσβάλλετε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής».

Στη συζήτηση παρενέβη και η πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, διαψεύδοντας τον κ. Σκρέκα και σημειώνοντας ότι ο υπουργός στο «πόθεν έσχες» του δηλώνει σπίτι στο Κρυονέρι.

Γιατί, αλήθεια, ο κ. Σκρέκας δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις; Πού είναι το σπίτι του; Κινδύνευσε; Είναι κοντά ή μακριά από τα καμένα; Μήπως γνωρίζει γιατί εξαφανίστηκαν τα δημοσιεύματα από τα sites; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr