Καιγόμαστε με υποδειγματική διαχείριση...


 Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Αττική, με τις φλόγες να έχουν μπει στο Κρυονέρι και να καίνε σπίτια. Σύμφωνα με το OPEN δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή του Κρυονερίου. Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξε λίγο πριν τις... 2:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου μεγάλη αναζωπύρωση και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν ήδη καεί σπίτια.

Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στη Μαλακάσα, που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, υπάρχει «μεγάλο μέτωπο». «Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους».

Όπως μετέδωσε μάλιστα ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος οι φλόγες τύλιξαν νωρίτερα την Παρασκευή εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν όλο το βάρος των επιχειρήσεων στο εργοστάσιο προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά. Το εργοστάσιο είναι στο φανάρι του Καπανδριτίου ενώ οι καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρο τον Αττικό ουρανό.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στις Αφίδνες, όπου σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Eπιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α...

Πηγή: ethnos.gr