Oι έρευνες (και τα λάθη) της ΕΛ.ΑΣ...

0


 Σήμερα απολογούνται ενώπιον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την κακοποίηση και εμπορία της 18χρονης στην Ηλιούπολη, σε μια υπόθεση που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας και αναμένεται... να έχει εξελίξεις τις επόμενες μέρες.


Μέχρι στιγμής συλληφθέντες είναι ο πατέρας της κοπέλας, που καταγγέλλεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 έως 17 ετών, και ένας αστυνομικός που κατηγορείται ότι την κρατούσε όμηρο και την εξέδιδε.

Αξιωματικοί της Υπηρεσίας Αστυνομικών Υποθέσεων περιγράφουν τον 39χρονο αστυφύλακα ως ένα προβληματικό άτομο που είχε απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν την υπηρεσία του, με τελευταία φορά όταν προ μηνών απείλησε να πυροβολήσει συνάδελφό του με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές.

Τότε ο αστυνομικός, που είναι διαζευγμένος και πατέρας μιας κόρης, απείλησε παρουσία άλλων τον συνάδελφό του ότι «θα του φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι», με αποτέλεσμα στις 19 Ιουνίου να του αφαιρεθεί το όπλο του και να τεθεί σε αργία. Από τη σελίδα του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι είχε εμμονή με «ροζ» ταινίες ενώ συνήθιζε να αναρτά φωτογραφίες στις οποίες πυροβολεί στόχους ή πίνει ακριβές σαμπάνιες σε υπερπολυτελές σκάφος.

Κατά την έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν πληροφορίες ότι ο συνάδελφός τους κινηματογραφούσε τη 18χρονη κατά τη διάρκεια των συνευρέσεών της. Στη συνέχεια συνέλεξαν το ψηφιακό υλικό που βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το κινητό του.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 39χρονος πιθανόν να γνωρίζει γνωστό παραγωγό ελληνικών ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου (φορώντας μπλούζα τέτοιας εταιρείας, άλλωστε, μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα) και ότι διαθέτει ιστοσελίδα στην οποία δημοσίευε υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. Γι’ αυτούς τους λόγους οι έρευνες των Αρχών προσανατολίζονται στην εκδοχή να εκμεταλλευόταν και με άλλους τρόπους την κοπέλα και να της έδινε ανά διαστήματα κοκαΐνη για να μην μπορεί να αντιδράσει στις ορέξεις του.

Εχει προκύψει επίσης ότι ο 39χρονος συνεργαζόταν με ιδιώτη που παραλάμβανε τη 18χρονη με αυτοκίνητο από το σπίτι όπου την είχε κλειδωμένη στην Ηλιούπολη και την πήγαινε σε ραντεβού με διάφορους «πελάτες». «Η κοπέλα ζούσε μέσα στον βούρκο και τον πόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» αξιωματικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Την πεποίθηση ότι ο αστυνομικός εμπλέκεται και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις εκφράζει η δικηγόρος της 18χρονης, Αντωνία Λεγάκη, ενώ αναφέρεται και σε άλλους εμπλεκόμενους, τους οποίους, όπως λέει, έχει κατονομάσει η 18χρονη στην κατάθεσή της. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η Εισαγγελία έπρεπε να είχε ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου αστυνομικού προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε τυχόν περισσότερα θύματά του να τον αναγνωρίσουν και να διευκολυνθεί η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικηγόρος καταγγέλλει, επίσης, τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στη 18χρονη και συγκεκριμένα ότι: α) παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 6 το απόγευμα χωρίς να προχωρά η κατάθεση της μήνυσης, β) την απέκλεισαν επί 12ωρο από τους δικηγόρους της, γ) άργησε 12 ώρες η μεταφορά της στο νοσοκομείο και δ) οι αστυνομικοί μπήκαν ακόμα και μέσα στο εξεταστήριο προκαλώντας την αντίδραση των γιατρών.

Επικαλούμενος οδηγία της Ε.Ε. που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο και αναφέρει πως τα θύματα σε τέτοιες περιπτώσεις τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να περιγράψει αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη στιγμή που η 18χρονη μεταφέρθηκε στο Α.Τ. έως την αποδέσμευσή της.

Τέσσερα αντίστοιχα ερωτήματα απηύθυνε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το υπουργείο να απαντά ότι «η αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να ασχολείται με αστειότητες ή τα επικοινωνιακά παιχνίδια διαφόρων επαγγελματιών»...

Γιώτα Τέσση, Μάνος Τσαλδάρης

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)