Γερμανία: Απαγορεύτηκε η συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος στις εκλογές...

0


 Με ανακοίνωση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας ενόψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα το Σεπτέμβρη, στο Γερμανικό ΚΚ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές ενώ του αφαιρείται κι η...ιδιότητα του πολιτικού κόμματος.

Ως πρόφαση για την ενέργεια αυτή αναφέρεται η δήθεν καθυστερημένη υποβολής εγγράφων.

Το γεγονός καταδικάζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόρριψη από τις γερμανικές αρχές της αίτησης του Γερμανικού ΚΚ να συμμετέχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές καθώς και της αφαίρεσης της ιδιότητάς του ως πολιτικού κόμματος. Η επιχείρηση αυτή απαγόρευσης του ΓΚΚ πίσω από την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Γερμανικού αστικού κράτους να βάλει εμπόδια στην δράση των κομμουνιστών και στην εργατική λαϊκή πάλη την περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση και επιταχύνονται τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Τα αντικομμουνιστικά μέτρα κι απαγορεύσεις επιστρατεύτηκαν στη Γερμανία και στο παρελθόν και συνάντησαν σφοδρές αντιδράσεις. Οι Γερμανοί κομμουνιστές δεν είναι μόνοι τους, η στήριξη του αγώνα τους θα γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος, των κομμουνιστών σε όλες τις χώρες.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους σφους του Γερμανικού ΚΚ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αντικομμουνιστικής απόφασης έτσι ώστε το ΓΚΚ να αναπτύσσει ανεμπόδιστα ως πολιτικό κόμμα τη δράση του και να συμμετάσχει στις εκλογές».

Imerodromos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)