Αυτή την (έβδομη) τηλεοπτική άδεια ποιος θα την πάρει;...

0


 Οι υποψήφιοι, οι «πλάγιες» παραδοχές ενδιαφέροντος και η αναμονή διαρκείας για τις θεματικές.

Μια ιστορία που «τραβάει» χρόνια, είναι πλέον η χορήγηση των νέων τηλεοπτικών αδειών. Ο πρώτος...διαγωνισμός έγινε το 2016, ωστόσο λόγω αντισυνταγματικής διάταξης του νόμου Παππά κρίθηκε άκυρος. Ο δεύτερος -και συνταγματικός, αυτή τη φορά- έγινε στις αρχές του 2017, με το ΕΣΡ να προκηρύσσει 7 άδειες «εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου». Κάτι παραπάνω από 1,5 χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2018, γίνονται αδειούχοι ο ΣΚΑΪ, το Star, ο Alpha, ο ΑΝΤ1 και το πρώην Epsilon νυν Open, ενώ έναν χρόνο μετά αδειοδοτείται και η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, επαναλειτουργώντας το Mega. Έκτοτε όμως... σιγή.

Μένει, επομένως, μια ακόμη άδεια για έναν ενδιαφερόμενο που θα μοιραστεί την «πίτα» με τους «μεγάλους» του τηλεοπτικού τοπίου. Εκτός αν (και όποτε) ξεκινήσει η διαδικασία με τις θεματικές. «Σε περίπτωση που με την ολοκλήρωση της παρούσας διαγωνιστικής διαδικασίας κάποιες από τις προκηρυσσόμενες άδειες παραμείνουν αδιάθετες, το ΕΣΡ υποχρεούται να τις επαναπροκηρύξει με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία παρόχων περιεχομένου και για δεκαετή διάρκεια, εφόσον μέχρι την δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο ΕΣΡ σχετικής αίτησης που θα συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή ύψους τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ», αναφέρει στην πρώτη του προκήρυξη το ΕΣΡ.

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την έβδομη άδεια; Ανεπισήμως ναι.

Ο ένας είναι ο Νίκος Κοκλώνης, ο ισχυρός άνδρας της Barkingwell Media και ένας ανερχόμενος «παίκτης» της τηλεοπτικής αγοράς. Αρχικά αναλαμβάνοντας το σύνολο, σχεδόν, του ψυχαγωγικού προγράμματος του Open, ενώ τώρα μοιράζει προγράμματα σε Alpha και Mega, έχοντας ως στελέχη του έμπειρα ονόματα του χώρου (Κατερίνα Γκαγκάκη, Φαίη Κυριακοπούλου, Πέτρος Μπούτος, Θανάσης Ανδρεούλης κ.ά.). Σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο Τηλέραμα, ο Νίκος Κοκλώνης διέψευσε μεν ότι έκανε πρόταση εξαγοράς του Open, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της έβδομης άδειας. «Προς το παρόν για την Barking Well κι εμένα τα κανάλια είναι καλοί συνεργάτες. Αν αποφασίσω κάποια στιγμή να κάνω κάποιο άλλο επιχειρηματικό βήμα, θα το μάθετε, γιατί θα είναι συγκεκριμένο, οργανωμένο και προγραμματισμένο, όπως έχω μάθει να κινούμαι επιχειρηματικά όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

Ο άλλος ενδιαφερόμενος είναι η Nova. Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, η CEO του United Group, Βικτόρια Μπόκλαγκ, στην προ μηνός εκδήλωση για τη μετονομασία της Forthnet σε Nova, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «στην περίπτωση της Κροατίας υπήρχε μια ανάλογη περίπτωση απαγόρευσης και τώρα αναγκάστηκε να την αλλάξει», αναφερόμενη στο ενδεχόμενο απόκτησης τηλεοπτικής άδειας και τις σχετικές απαγορεύσεις του νόμου Λιβάνιου για τη συμμετοχή στη διαδικασία παρόχων συνδρομητικών υπηρεσιών (άρθρο 43, ν. 4779/2021). Επιπλέον, στο τελευταίο φύλλο των Παραπολιτικών, η στήλη «Secret» κάνει λόγο για ενδιαφέρον της United Group για την έβδομη άδεια, και για εξελίξεις από τον Θοδωρή Λιβάνιο εντός του τρέχοντος έτους, τόσο για αυτήν όσο και για τις θεματικές άδειες.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη «κρούση» στο ΕΣΡ, που θα κινούσε αυτόματα τις διαδικασίες για την αδειοδότηση.

E-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)