H «καρατόμησή» του Χρυσοχοΐδη...


 Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το καθημερινό μπαράζ μαφιόζικων εκτελέσεων, η γενικότερη έξαρση της εγκληματικότητας, όλα συνθέτουν μια εφιαλτική εικόνα για την κυβέρνηση και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το δίδυμο Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη.

Και...

όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο πρωθυπουργός στριμώχνεται και «λαβώνεται» καταφεύγει στη «θυσία» κάποιου κυβερνητικού στελέχους. Μοιραία για το βατερλό της εγκληματικότητας αυτό που θα «δολοφονηθεί» θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να σχεδιάζει τον τρόπο ώστε να «εκπαραθυρώσει» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα μετά από κάθε τραγικό περιστατικό εγκληματικότητας ο πρωθυπουργός «έβγαινε» μπροστά, αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά την εξιχνίαση του εγκλήματος και αφήνοντας τον αρμόδιο υπουργό να κάνει damage control και να δέχεται τις «σφαίρες» της κριτικής.

Το «με εντολή Μητσοτάκη επισπεύδονται οι έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ», ήταν το πρώτο κεφάλαιο για τη λήξη της κυβερνητικής θητείας του Μ. Χρυσοχοΐδη. Και απ' ότι  φαίνεται η «αποπομπή» του υπουργού είναι πολύ κοντά... 

Γιατί ο πρωθυπουργός είναι κάτι παραπάνω από ενοχλημένος με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια τάξη και με τους χειρισμούς του Μιχάλη. Σύμφωνα μάλιστα με διαρροές ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε πριν λίγες μέρες σύσκεψη στο Μαξίμου για την εγκληματικότητα στην οποία απουσίαζε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης... ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το «τιμώμενο πρόσωπο» φαίνεται να ήταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου... ο υφιστάμενος του Χρυσοχοΐδη.  Ο Λευτέρης Οικονόμου «κλήθηκε» για να ενημερώσει το πρωθυπουργό πληρέστερα, καθώς τον συνοδεύει μια μεγάλη διαδρομή στην αστυνομία.

Έντονο παρασκήνιο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ τις τελευταίες ώρες φουντώνουν οι φήμες για ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι.

koutipandoras.gr