Τον βρήκαμε τελικά τον αριθμό των εμβολιασμένων...

0


 Αφού η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να ομολογήσει το πρόβλημα με τους αργούς ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος, ακούσαμε τελικά κι από επίσημα χείλη τον αριθμό των εμβολιασμένων.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πριν λίγες μέρες από τις Βρυξέλλες ότι... «στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει αισίως τα 7,5 εκατομμύρια εμβόλια» προσπαθώντας να δώσει μια πλασματική εικόνα success story, ενώ κυβερνητικά στελέχη ερμηνεύουν εδώ και μήνες τα νούμερα με την «αριθμητική» της πρόσθεσης πρώτης και δεύτερης δόσης.

Στο ίδιο πλαίσιο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστήριξε σήμερα πως «έχουμε πλέον ξεπεράσει τους 8 εκατ. εμβολιασμούς» αλλά διευκρίνισε το προφανές. Δηλαδή, «ότι περισσότεροι από 4,7 εκατ. πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και σχεδόν 3,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Προλογίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρουσίαση των μέτρων «ενθάρρυνσης του εμβολιασμού» κατά την οποία ανακοινώθηκε η «κάρτα»-φιλοδώρημα στους νέους, ο Άκης Σκέρτσος παραδέχτηκε ότι «για την επίτευξη του επιθυμητού τείχους ανοσίας απαιτείται μια συμπληρωματική στρατηγική» «με στόχο να μην κάνουμε "κοιλιά" κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο ρυθμό εμβολιασμού και να πείσουμε όσο περισσότερους πολίτες γίνεται να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους»...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)