Ζόρια...


 Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να καλωσόρισε με ένα πλατύ χαμόγελο τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ωστόσο η «μετεγγραφή» του στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει πέσει… δύσπεπτη σε πολλούς στην Κουμουνδούρου. Βλέπετε, ο Συμεών Κεδίκογλου δεν είναι απλώς ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο παρελθόν, ως υφυπουργός Παιδείας, έχει κάνει… πράγματα και θαύματα: καταρχάς, επί θητείας του, τον Ιούλιο του 2013, προωθήθηκε η διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 εκπαιδευτικών, που είδαν την πόρτα της απόλυσης από τα τεχνικά λύκεια. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν τότε η ΟΛΜΕ και ο πρόεδρός της, Θέμης Κοτσιφάκης (που ήταν ένας από τους 2.000 απολυθέντες «διαθεσίμους») είχε αντιδράσει, ο Κεδίκογλου είχε διερωτηθεί «πόσες δεκαετίες έχει να μπει σε αίθουσα σχολείου και να κάνει μάθημα ο κ. Κοτσιφάκης;». 

Μερικούς μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2014, ο Συμεών Κεδίκογλου υπερασπιζόταν με θέρμη την «καταραμένη» για τον ΣΥΡΙΖΑ, τράπεζα θεμάτων, λέγοντας πως αυτή «δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές». Ο τότε υφυπουργός επέμενε, μάλιστα, πως η Τράπεζα Θεμάτων «αποτελεί εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και διασφάλισης της ισότητας ευκαιριών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι προς όφελος των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών που ξεκινούν από δυσμενή κοινωνική αφετηρία». 

Την ίδια περίοδο, όταν το υπουργείο είχε καλέσει τους καθηγητές να παραδώσουν μαθήματα και στις πασχαλινές διακοπές για να αναπληρωθούν χαμένες ώρες, ο Κεδίκογλου απαντούσε στις κινητοποιήσεις τους με προειδοποιήσεις πως… θα διωχθούν ποινικά. 

Το κερασάκι στην τούρτα: την ίδια περίοδο, ο Συμεών Κεδίκογλου τα έβαζε και πάλι με τον Κοτσιφάκη, κατηγορώντας τον πως «εξαργύρωσε την επανάστασή του με μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ;», διερωτάτο, για να προσθέσει: «Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Neo δεν ξέρει ποιος δικαιώνει ποιον, αλλά θυμάται ενίοτε το γνωμικό «η τιμή, τιμή δεν έχει και χαρά σ’ τον που την έχει»…

matrix24.gr