Το γαλάζιο ρουσφέτι απογειώνεται στην ΕΡΤ…

0


 Ο κουμπάρος του κουμπάρου του Μητσοτάκη και οι άλλες επιτελικές στελεχώσεις τομέων ευθύνης στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα…

Η επέλαση των «αρίστων» στην ΕΡΤ δεν έχει τέλος. Αφού εξασφαλίστηκε ο έλεγχος της δημόσιας τηλεόρασης με τη στρατηγική τοποθέτηση σε θέσεις - κλειδιά ενός σκληρού πυρήνα στελεχών της Δεξιάς, συνεπικουρούμενου από ένα ακροκεντρώο φιλελεύθερο μπλοκ, που από κοινού κουμαντάρουν το σύνολο των λειτουργιών αλλά και το περιεχόμενο της ΕΡΤ, πλέον η γαλάζια επιδρομή, που συνεχίζεται ασίγαστη, δεν έχει να κάνει ούτε με την εξουσία ούτε με τον έλεγχο ούτε με τη χειραγώγηση, που ήταν το ζητούμενο.

Ο πλήρης έλεγχος της ΕΡΤ έχει ήδη εξασφαλιστεί με καμιά εκατοστή στελέχη που έχουν αναλάβει τα ηνία μετά την τοποθέτηση Ζούλα - Γαμπρίτσου και τν βίαιη και πλήρη περιθωριοποίηση των προηγούμενων στελεχών. Όμως η ασίγαστη γαλάζια επιδρομή συνεχίζεται, ενάμιση χρόνο τώρα, και αυτή τη φορά έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση της πελατείας, την ικανοποίηση του κομματικού μηχανισμού, την εξυπηρέτηση των κολλητών, αυτό που απλά λέμε καθαρό ρουσφέτι. Η ΕΡΤ γίνεται ο υποδοχέας για να εξοφληθούν γραμμάτια στη στρατιά μεσαίων ή και κατώτερων στελεχών που περιμένουν στην ουρά «να διοριστούν», έστω και με ολιγόμηνες συμβάσεις και με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα. Από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση που είχε σημαία το λιγότερο κράτος.

Τελευταίο κρούσμα ήταν η τοποθέτηση προϊσταμένων στις περιφερειακές διευθύνσεις. Πρόκειται για 19 διευθύνσεις σε όλη τη χώρα, που αντιστοιχούν σε 19 περιφερειακούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν ως ανταποκριτικά γραφεία της ΕΡΤ στην περιφέρεια και εξυπηρετούν τις ανάγκες της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του Διαδικτύου. Η γαλάζια αριστεία σάρωσε όλους τους παλιούς προϊσταμένους, με θητεία 20 και 30 χρόνων, και τους αντικατέστησε με ημέτερους. Η διαδικασία έγινε σε δύο φάσεις, η πρώτη προ μηνός και η δεύτερη τις τελευταίες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επτά νέοι προϊστάμενοι των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ προέρχονται στο σύνολό τους από την κατά τόπους «ελεύθερη αγορά» εργασίας. Και έχουν επιλεγεί, μετά από προκήρυξη, με την αλάνθαστη και αντικειμενική διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, η οποία δεν κάνει ποτέ λάθος στο ποιος θα προσληφθεί, αφού η επιτροπή για τις προσλήψεις απαρτίζεται από έμπειρα γαλάζια στελέχη. Η διοίκηση της ΕΡΤ -η διευθύντρια Περιφερειακών σταθμών Δήμητρα Τζαγαδούρα και ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης, που είχαν τη ευθύνη- γύρισαν την πλάτη, απαξιώνοντας όλους τους εργαζόμενους των επτά τοπικών παραρτημάτων της ΕΡΤ. Σε αυτά εργάζονται 90 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 29 δημοσιογράφοι, από τους οποίους θα μπορούσαν να αντληθούν οι προϊστάμενοι. Όμως όχι, οι κολλητοί, οι «άριστοι», οι κομματικοί, οι κουμπάροι έπρεπε να βολευτούν.

Στον περιφερειακό σταθμό Πάτρας, από τους μεγαλύτερους της χώρας, με δυναμικό 24 εργαζομένων -οι 5 δημοσιογράφοι-, τοποθετήθηκε προϊστάμενος ο Μιχαήλ Βασιλάκης, ο οποίος έχει εργαστεί στην εφημερίδα Πελοπόννησος και στο παρελθόν στο γραφείο Τύπου του ΕΑΠ. Το σημαντικό προσόν του όμως είναι άλλο: έχει κουμπάρο τον Μιχάλη Μπεκίρη, στέλεχος της Ν.Δ. στην Αχαΐα, ο οποίος έχει κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μιχάλης Μπεκίρης, γιος του βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Μπεκίρη, είναι σήμερα διευθυντής πολιτικού γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. είναι ο προϊστάμενος που επελέγη για τον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος του γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί Αν. Σαμαρά. Το γαλάζιο στέλεχος της ΕΡΤ εμφανίζεται ως διευθυντής σύνταξης στην ιστοσελίδα The president υπό τη γενική διεύθυνση του Γιώργου Μουρούτη. Στη Ζάκυνθο δραστηριοποιείται σε δικό του ιστότοπο.

Στον σταθμό της Ορεστιάδας τοποθετήθηκε η δημοσιογράφος από το Διδυμότυχο Μαρία Μανάκα. Είναι εκλεγμένη εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος με τη γαλάζια παράταξη του τέως δημάρχου Χρ. Τοκαμάνη και υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ίδια φουρνιά, θέσεις προϊσταμένων αναλαμβάνουν επίσης: στον περιφερειακό σταθμό των Χανίων, με δυναμικό 17 εργαζομένων, εκ των οποίων 4 δημοσιογράφοι, η Ευτυχία Πενταράκη, δημοσιογράφος με διαδρομή σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Στον σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαδάκης, εργαζόταν επί σειρά ετών στον ΑΝΤ1 και το MEGA. Στην Κομοτηνή τοποθετήθηκε η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη και στην Καλαμάτα ο Βασίλης Γαζούλης…

Αγγέλλα Νταρζάνου


avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)