Συνέδριο μεσαιωνικού σκοταδισμού...

 
... υπό την αιγίδα κυβέρνησης και ΠτΔ...

Έντονες αντιδράσεις μεταξύ πολιτών και επιστημόνων προκαλεί η διεξαγωγή συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», υπό την αιγίδα της κυβέρνησης και της Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο αναπαράγει πρότυπα και στερεότυπα θεοκρατικών καθεστώτων προηγούμενων αιώνων.

Στο πάνελ-ιερατείο συναντάμε ελάχιστες γυναίκες αλλά... μετρήσαμε εννέα ονόματα μητροπολιτών και άλλων κληρικών, πολλούς ακροδεξιούς και φιλοχουντικούς βουλευτές όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και του ΑΝΤ1 και πληθώρα υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας βρίσκονται η ιστοσελίδα iefimerida, αλλά και σύσσωμη η κρατική ραδιοτηλεόραση.

Ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί το διαφημιστικό τρέιλερ της εκδήλωσης στο οποίο μια γυναίκα καλείται ουσιαστικά να απολογηθεί στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει παιδιά.

Στόχος του συνεδρίου όπως διαβάζουμε είναι να αναδειχθεί «από την εφηβεία» η ανάγκη της επαγρύπνησης για την προάσπιση της γονιμότητάς. Σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα οι διοργανωτές συνδέουν την αναπαραγωγή με τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση αναφέροντας ότι «πρέπει να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην αντιμετώπιση της μάστιγας της υπογεννητικότητας που απειλεί με αφανισμό το έθνος μας».

info-war.gr