Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων ο Σαμαράς...


 Ο πρώην πρωθυπουργός εφτά μήνες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης», θεωρεί ότι η δημοκρατία στην Ε.Ε. κινδυνεύει εξίσου από την «πολιτικά ορθή ακροαριστερά που... υπονομεύει την κοινωνική συνοχή».

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε συζήτηση που διοργάνωσε το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens Center, με θέμα «Ζωτικά Ερωτήματα για το Μέλλον της Ευρώπης», και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι επαρκώς προστατευμένα και ανθεκτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, απαντά σύμφωνα με την Εφ.Συν.:

«Ναι, αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που καθορίζουν τη συλλογική μας κουλτούρα. Το ποιοι είμαστε, πώς έχουμε εξελιχθεί μέσω της Ιστορίας και πού πηγαίνουμε. Και όχι, δεν θα πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα. Επειδή διατρέχουν τον κίνδυνο να διαβρωθούν από ομάδες της αυταρχικής ακροδεξιάς που υπονομεύουν τη Δημοκρατία ή της «πολιτικά ορθής» ακροαριστεράς που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή».

Όσον αφορά δε το μεταναστευτικό και τα εξωτερικά σύνορα, ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ μιας σαφώς συντηρητικής πολιτικής, τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε μία πολιτική για την υπεράσπιση των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ενότητα και η ενσωμάτωση στην Ευρώπη δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να ελέγχουμε τα όριά μας και να επεκτείνουμε την επιρροή μας πέρα από τα όριά μας. Εάν χάσουμε τον έλεγχο στην ενδοχώρα μας, θα σπάσουμε και θα διαλυθούμε. Χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική για την προβολή των προτεραιοτήτων ασφαλείας μας στο εξωτερικό»...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.