Κυριακή 23 Μαΐου 2021

«Α, ο Πάνος, ναι, ναι»...

 
Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που ο Πάνος τα ξεφούρνισε: «Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό.» 

Και  έκαναν χαρές μεγάλες με τα παγουρίνα και... τα διαφήμιζαν και ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η κυρία Κεραμέως: «Πάνω από 600.000 παγούρια, δωρεά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, είναι ήδη καθ'οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού (δημόσιων & ιδιωτικών σχολείων) της χώρας. Μέτρο που και προστατεύει την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους συνείδηση.»

Και να φωτογραφίες η κυρία Κεραμέως καμαρωτή-καμαρωτή, ανάμεσα σε έντεκα πολύχρωμα απαστράπτοντα παγουρίνο. Και νοιώσαμε ευγνωμοσύνη για το νέο μεγάλο εθνικό μας ευεργέτη το ίδρυμα Αθ. Λασκαριδη, που χάρισε στα παιδιά μας πάνω από 60.000 πολύχρωμα παγουρίνο. Για να ξεδιψούν, να μην αρρωσταίνουν και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Ώσπου η ευφορία που μας προκάλεσαν τα παγουρίνο πάγωσε. Είδαμε αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Black Trail» του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC), με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μίλησε και ο υπουργός Ναυτιλίας ο κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι είπαν στον κύριο Πλακιωτάκη να ακούσει τις δηλώσεις του εφοπλιστή κυρίου Πάνου Λασκαρίδη. «Α, ο Πάνος, ναι, ναι» ήταν η αντίδραση του κυρίου Πλακιωτάκη, θέλοντας να δείξει πόσο κολλητός, άνετος και φίλος είναι με τον κύριο Πάνο Λασκαρίδη. 

Ώσπου ο Πάνος τα ξεφούρνισε: «Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό.»

Αφού άκουσε προσεκτικά τα λόγια του Πάνου, ο κύριος Πλακιωτάκης έκανε μόκο. Και μετά το μέγαρο Μαξίμου και ο κύριος Μητσοτάκης επίσης έκαναν μόκο.

Τόσο  ο κύριος Μητσοτάκης, όσο και ο κύριος Πλακιωτακης που έκαναν μόκο, θα σκέφτηκαν όταν είδαν την αθυροστομία του Πάνου, ότι δεν είναι να μπλέξεις μαζί του. Αν του απαντούσαν και τον εκνεύριζαν, με την φορά που είχε πάρει, δεν το 'χε σε τίποτα να ανοίξει το στόμα του να και αρχίσει να κελαηδά για τίποτα χορηγίες και δωράκια. Όπως έκανε κάποτε κι ο πατέρας Αλαφούζος για τον πατέρα Μητσοτάκη. Έτσι έκαναν μόκο και κατάπιαν τα σκατά.

Στο κάτω-κάτω σκατά κατάπιαν. Όχι δηλητήριο…

Ορέστης Μεταξάς

koutipandoras.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.