Τακτική υποχώρηση...

 
Φωτιές στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε χθες ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Νέων», το οποίο αναφερόταν στην αναβολή της εφαρμογής του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Φυσικά το θέμα δεν είναι... καινούργιο και η «Εφ.Συν.» το έχει αναδείξει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, απλώς τώρα έρχεται να προβληθεί και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο....

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να υπερασπιστεί το κυβερνητικό αυτό νομοθέτημα που ερχόταν να θεσπίσει με πρωτοφανή τρόπο την αστυνομοκρατία μέσα στα Πανεπιστήμια, είχε φτάσει στο σημείο να πει την περιβόητη φράση ότι «στις σχολές δεν μπαίνει η Αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία» και να πάρει με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα απολύτως πάνω του.

Αλλά στην πορεία η κυβέρνηση, μπροστά στις αντιδράσεις από την κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα, υποχρεώθηκε να προχωρήσει, όχι βέβαια σε αλλαγή στρατηγικής και απομάκρυνση από τη σκληρή ατζέντα του «νόμου και της τάξης», αλλά σε μια τακτική υποχώρηση, καθυστερώντας την εφαρμογή του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία και μεταθέτοντάς τη για το φθινόπωρο.

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο των Διαλεκτή Αγγελή, Γιάννη Μπασκάκη, πατηστε ΕΔΩ...