Μενδώνη: Ένας ακόμη λόγος για ντροπή...

0

 
Όταν μια εφημερίδα διεθνούς κύρους, σαν τη γαλλική  Liberation, αναφέρεται στον Παρθενώνα, όχι για να επαναλάβει τον αυτονόητο σεβασμό στο ανυπέρβλητο μνημείο για να το επικρίνει, δεν μπορεί να μην φταίει κανείς.


Για... την ακρίβεια φταίει η υποτιθέμενη υφυπουργός Πολιτισμού Μενδώνη, που τσιμπεντόστρωσε τον ιερό βράχο. Αυτό είναι το  θέμα της εφημερίδας.




Το  οπλισμένο σκυρόδεμα στο βράχο που  στη συνέχεια καλύφθηκε με τσιμέντο «μοιάζει περισσότερο με ποδηλατοδρόμο ή πίστα για σκέιτμπορντ παρά με έναν ιστορικό χώρο για να θαυμάσετε τις αρχαιότητες», διαβάζουν οι αναγνώστες της εφημερίδας.

Ο αρχιτέκτονας Τάσος Τανουλάς περιγράφει το σοκ του όταν επισκέφθηκε την Ακρόπολη μετά το πέρας των εργασιών και λέει ότι παλιά οι παρεμβάσεις γινόταν με το χέρι «από  σεβασμό για το μέρος, από σεβασμό για τις πέτρες».

Αυτή η ντροπή και ο διεθνής διασυρμός που  φόρτωσε στη χώρα η  Μενδώνη δεν αντέχεται. Αν αποδειχθεί ότι όλα έγιναν για την επίδειξη του Dior,  αν λέμε, όλοι θα καταλάβουν τι παίχθηκε και δεν την ξεπλένει  κανένα ποτάμι.  Τουλάχιστον, ας μην το τολμήσει και αυτό.

 anoixtoparathyro.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)